фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна декорация за хладилника

Ако се чудите как да разнообразите стандартния вид на стария хладилник, така че да пасне на Вашия интериор, ето една лесна и евтина идея. Можете да я осъществите с подръчни средства и малко въображение.

хладилници

Стандартният бял хладилник ще се превърне в интересен акцент, само с помощта на няколко листа самозалепваща се хартия (т.нар. contact paper), ножици и точна ръка. За него можете да използвате и декорация с боя или декупаж, но тези варианти са перманентни и ако някой ден решите да смените дизайна, ще Ви бъде трудно да го направите. С контактната хартия нещата са съвсем лесни – когато решите, че декорацията Ви е омръзнала, само трябва да отлепите хартията.

Декоративната шарка е по Ваш избор. Тук например, авторката е почерпила вдъхновение от обикновено килимче с полуромбоидна шарка:

хладилници

Избраната шарка трябва да бъде свалена на компютъра и принтирана, или пък прерисувана на ръка върху парче бяла хартия. Получава се хартиен шаблон от две части (малка и голяма шарка).

хладилници

Използвайте хартиения шаблон от две части за да очертаете шарките върху гърба на ролката самозалепваща се хартия. Авторката е избрала да използва контрастиращ черен цвят върху белия хладилник, но Вие можете да използвате и друг цвят – червен, зелен или пък сив.

хладилници

Когато очертаете достатъчен брой парчета за желаната декорация, изрежете ги с ножица по контурите. Време е да започнете със същината на декорацията – дори изрязаните от контактна хартия парчета да не Ви стигнат, винаги можете да изрежете още, без ад се налага да бързате. Решете дали искате да декорирате целия уред или само част не него.

хладилници

Започнете да разполагате парчетата върху хладилника – отлепвайте хартиения гръб на всяко парче и внимателно го позиционирайте на желаното място, като го изгладите добре, за да отстраните гънки и въздушни мехурчета, попаднали под тях. Ако поставите някое парче неправилно, винаги можете да го отлепите и залепите отново, или да го замените с ново. Започнете декорацията от най-горния ъгъл на уреда и работете в посока надолу.

хладилници

Когато покриете едната стена на уреда, припокрийте шарките, като ги прехвърлите върху другата стена и ги загладите добре по ръба. Ако в дъното шарката спира по средата, срежете излишъка с макетно ножче, като леко загладите самозалепващата хартия по ръба.

хладилници


А ето и резултатите:

хладилници

хладилници

хладилници

Като добавка можете да декорирате и дръжката на хладилника – увийте я с парче канап и залепете двата края на канапа от долната страна с малко силикон. Така получената декорация може да се почиства с влажна кърпа, а върху нея могат да се поставят и стандартните магнитчета за хладилник.

хладилници

хладилници


Източник: shoestringpavilion.blogspot.com







Няма коментари


ключови думи
хладилник, самозалепваща хартия, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg