фирми продукти
представяме
работа
 
Аксесоари от... страници на книга

Ако сте запалени почитатели на четенето, този проект е точно за Вас. Той ще Ви помогне да претворите страниците от старите книги в полезни аксесоари за дома. Тъй като все пак става въпрос за хартия, която се къса и поврежда лесно, страниците предварително се обработват със силикон – той прави хартията гъвкава и водоустойчива. Освен това, по този начин можете буквално да пришиете страниците една към друга, за да оформите интересни аксесоари.

Аксесоари от... страници на книга

Тук ще Ви покажем как можете да си направите от книжните страници тефтерче, плик за съхранение на картичките и подложка за работното място.

Аксесоари от... страници на книга


Необходими материали:


* страници от стара книга, списание, енциклопедия и т.н.
* силикон за домашна употреба
* парче твърд картон
* спрей-лепило
* ножици
* шевна машина


Инструкции:


1. Поставете страниците върху парче вестник и ги подредете една до друга.

2. Изстискайте дебела линия от силикона по ширината на страницата (за подложката оставете страниците голи, без да ги обработвате със силикон – това ще направите по-късно).

Аксесоари от... страници на книга

3. Използвайки парчето картон, разнесете силикона върху страницата, като се стремите да оформите тънък, равномерен слой. Оставете силиконът да изсъхне добре. Ако желаете, нанесете силикон и върху обратната страна на страниците.

Аксесоари от... страници на книга


За малкото тефтерче


1. От така обработената хартия срежете парче с размери 16 х 14 см и го сгънете наполовина.
2. Вмъкнете в така създаденото калъфче нарязани листа хартия и пришийте/залепете двете части по ръба.
3. Пришийте клупче от силиконовата хартия, в което да държите молива/химикалката.

Аксесоари от... страници на книга


За пощенското пликче


1. Срежете от обработената със силикон хартия парче с размери 14 х 20 см. и го прегънете на 7 сантиметра от ръба по късата страна. Другият край на хартията прегънете наполовина, за да оформите плик.
2. Късият подгъв от плика е капачето – срежете го така, че да оформите мека извивка.
3. Започвайки от едната страна на плика, пришийте по ръбовете (от двете страни), за да съедините двете половини, а капачето обшийте по ръба.

Аксесоари от... страници на книга


За подложката на работното бюро


1. Нанесете върху едната страна на всяка страница спрей-лепило и я поставете върху голям лист хартия (картон). Подредете съседните страници така, че да се припокриват леко една с друга.
2. Минете с шевната машина по периферията на цялата подложка и по ръбовете между страниците.

Аксесоари от... страници на книга

3. Като използвате вече познатата техника на нанасяне, покрийте страниците с тънък слой от силикона. Оставете да изсъхне.

Аксесоари от... страници на книга

Ако ще използвате подложката за бюро с компютър, срежете парче цветен плат, заоблен по ръбовете, което да играе ролята на пад за мишката. Нанесете върху гърба на плата спрей-лепило и залепете парчето на желаното място. Обшийте пада по ръбовете със същия конец. Така създадената книжна подложка можете да залепите на парче тънък шперплат, за да получите твърда работна повърхност.

Аксесоари от... страници на книга


Източник: designspongeonline.com







22 декември 2010 00:08 | stari knigi
От: polin
moga da podskaja po temata...predi vreme namerih v kilera na baba stara kartonena kutia za 6apki s cilindri4na forma...napravih si lepilo ot bra6no i voda...i ia oblepih s stari italianski vesnici...ostavih ia da izsahne i slojin vatre novite mi spisania...predstaviate li si...originalno i bez pari.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
аксесоари, книга, тефтерче, плик, подложка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg