фирми продукти
представяме
работа
 
12 уютни интериора в оранжево

Един от най-силните и великолепни нюанси на есента е оранжевото, с всичките му превъплъщения и оттенъци. Макар яркият характер на оранжевите тонове да е труден за озаптяване, той ще се впише чудесно във всеки интериор, стига палитрата да бъде подбрана внимателно и с усет.


1. Оранжева хармония


12 уютни интериори в оранжево

По-приглушените оранжеви нюанси се вписват чудесно в тази стилна всекидневна. Прасковената тапицерия на канапето координира с цвета на завесите и семплия стол встрани от масичката за кафе. Мекият ванилов оттенък върху стените създава неутрален фон за наситените нюанси и същевременно се вписва чудесно в палитрата на интериора, благодарение на оранжевия си подтон.


2. Акцентна стена


12 уютни интериори в оранжево

Тъмният оранжев оттенък би бил твърде натрапчив фон за този слънчев интериор. Поставен само върху едната стена, обаче, той създава ефектен акцент в тази иначе неутрална палитра. Светлосиньото и бежовото допълват палитрата и подчертават красотата на оранжевите тонове върху акцентната стена и върху ефектните завеси.


3. Спалня в оранжево

12 уютни интериори в оранжево

Тук палитрата се базира върху два цвята – оранжево и кафяво, които се съчетават чудесно, благодарение на общата си природа. Оранжевото облива стените и завивките върху леглото и е допълнено с мек кремав нюанс, който балансира силния му характер. Кафявото пък е представено в няколко нюанса – от светлокафяво върху пода до абаносово върху мебелите.


4. Ефектна камина


12 уютни интериори в оранжево

Какъв по-подходящ цвят за камината от огненото оранжево, допълнено от меките дървесни тонове на мебелите и дървената настилка. Кремавата ламперия в долната част на стената и мраморната облицовка на камината в мек бежов нюанс пък балансират яркия характер на оранжевото и създават хармоничен и уютен интериор.


5. Оранжева палитра

12 уютни интериори в оранжево

Дори да смятате, че оранжевото е твърде смел избор за Вашия вкус, добре подбраните оранжеви нюанси могат да изглеждат стилно и ненатрапчиво, хармонизирайки един с друг. Тук например няколко различни оттенъка – от портокалово, през наситено оранжево до мек кайсиев нюанс, са съчетани помежду си в стилна хармония. Оранжевата палитра е допълнена от кафяво и лавандулово, които озаптяват нейната сила и балансират интериора.


6. Елегантност в портокалово

12 уютни интериори в оранжево

Макар и малка, тази всекидневна изглежда стилно и хармонично. Стените в помещението са облицовани с дървена ламперия, а горната им част е боядисана в мек и ненатрапчив оранжев нюанс. Кафявите нюанси на дървесината и тапицерията на двете канапета допълват така създадената палитра, а акцентите в светлосиньо балансират огнения характер на оранжевото със своето меко спокойствие.


7. Оранжеви акценти


12 уютни интериори в оранжево

Графичната декорация върху завивките съчетава свежа мандарина с искрящо бяло, за да създаде приятен за окото контрастен акцент. Този ярък нюанс изпъква великолепно на фона на неутралната палитра в бяло, бежово и абаносово.


8. Свежи плодови нюанси


12 уютни интериори в оранжево

Тук ярките тонове са укротени от стилните неутрални нюанси – бежово, кафяво и бяло. Освен портокаловото, тук акцент са и пръските в розово, червено и синьо. Събрани в една обща палитра, всички тези нюанси създават един невероятно уютен и комфортен интериор.


9. Смела палитра


12 уютни интериори в оранжево

Тази малка трапезария грейва в ярки тонове на оранжевото, балансирани от пастелно синьо и искрящо бяло. Семплото обзавеждане е обагрено в контрастни цветове – цитрусово, бяло и шоколадово, а стените са решени в мек бежов нюанс с оранжев подтон, за да координира с палитрата.


10. Акцент в трапезарията


12 уютни интериори в оранжево

Тази иначе неутрална трапезария е освежена с акцент в тъмно оранжево – дълги до земята луксозни завеси, които подчертават красотата на контраста между бяло и шоколадово. Този интериор е отличен пример за това как дори ярките оранжеви тонове могат да изглеждат елегантно, ако са подбрани внимателно.


11. Модерен интериор

12 уютни интериори в оранжево

Ярките цветове не са противопоказни дори за спалнята, тъй като те създават настроение още от сутринта. Тази обляна в слънчева светлина стая, например, съчетава класическия контраст между черно и бяло с акценти в портокалово и ярко розово. Акцентите са смели, но в премерено количество, така че да се създаде приятен за окото, но ненатрапчив интериор.


12. Стилна трапезария


12 уютни интериори в оранжево

Тук оранжевото не е основен цвят, а ярко допълнение към предимно белия интериор на трапезарията. То е съчетано с бонбонено розов нюанс, който разчупва неутралната комбинация между искрящо бяло и абаносово черно.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
оранжево, интериор, есенни цветове, оранжеви тонове, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg