фирми продукти
представяме
работа
 
Красива масичка за кафе с флорална декорация

Превърнете стария и безинтересен поднос за храна и напитки в невероятно красива и семпла масичка за кафе за всекидневната. Що се отнася до декорацията, тя зависи от Вашия вкус и желание, както и от вече съществуващата цветова палитра на помещението.

Красива масичка за кафе с флорална декорация

Ако използвате за проекта сгъваема основа (например от сгъваем стол), ще създадете още по-практично решение за всекидневната, тъй като при необходимост ще можете да приберете масичката настрани, за да освободите повече свободно място. Масичката може да Ви служи за поднасяне на храна и напитки, за поставяне на декорация или пък за писане. При избора на цветове и декорация имате пълна свобода – тук старият поднос и основата са пребоядисани в бяло, а декорацията е направена в червено.

Красива масичка за кафе с флорална декорация

Използваната тук декорация е взета от книга и е превърната в шаблон. За целта схемата е прехвърлена върху плътна хартия, а мотивите са изрязани по контурите. Вие можете да използвате дадената по-долу схема или да изберете друга по Ваш вкус – от интернет, списание, книга и прочее.


Необходими материали:


* стар поднос с желаните размери
* поставка – например метална основа на стар стол или масичка, най-добре сгъваема
* грунд
* спрей боя в два цвята – тук са използвани бяло и червено
* шаблон от хартия или картон
* макетно ножче

Красива масичка за кафе с флорална декорация
шаблон за флорална декорация


Инструкции:


1. Почистете добре подноса и го обработете с фина шкурка, за да изгладите повърхностите му. Почистете с влажна кърпа. Напръскайте целия поднос с грунда (или го нанесете с четка, ако той не е под формата на спрей) и оставете да изсъхне – поне час.

Красива масичка за кафе с флорална декорация

2. Напръскайте подноса със спрей-боята в бяло (или друг избран цвят) и оставете да изсъхне. Ако цветът Ви се струва твърде блед, нанесете още един пласт боя и оставете да изсъхне добре.

Красива масичка за кафе с флорална декорация

3. Създайте шаблона, като пренесете избрания мотив върху парче плътна хартия или картон, и изрежете по контурите с макетно ножче. Целта е да създадете отвори на местата, които искате да оцветите.

Красива масичка за кафе с флорална декорация

4. Поставете готовия шаблон на желаното място върху подноса и го залепете с тиксо, за да не се размества.

Красива масичка за кафе с флорална декорация

5. Покрийте останалите части на подноса с вестници, за да не ги напръскате с боята. Когато сте готови, напръскайте върху позиционирания шаблон със спрей-боята в червено (или друг избран цвят), като се стремите да създадете възможно най-равномерен пласт. Ако желаете, можете да напръскате втори пласт боя - веднага, след като първият пласт изсъхне.

Красива масичка за кафе с флорална декорация

6. Закрепете стабилно готовия поднос върху поставката. Ако желаете, можете предварително да пробиете в него отвори, с които да го завинтите към металните тръби на основата. Друг вариант е да използвате метални скоби, боядисани в бяло, с които да прикрепите двете части на масичката една към друга.

Красива масичка за кафе с флорална декорация


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, масичка, маса, флорална декорация, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg