фирми продукти
представяме
работа
 
Преди&След: Есенна всекидневна

Есента дойде, а заедно с природата се променя и нашият дом. Меките и плътни материи, наситените есенни нюанси и специфичните за сезона декорации заменят летните акценти в интериора. Вижте как тази слънчева всекидневна е "преоблечена" в есенна премяна.


Преди: Неутрален интериор


Бърза трансформация на лампата

Преди трансформацията всекидневната грее в слънчевите тонове на лятото, а обзавеждането е минималистично, за да се създаде усещане за лекота. Настилката е от стена до стена, като върху нея не са поставени килими. Стените са облени в свеж жълт нюанс, а декорацията е семпла и ненатрапчива.


След: Есенен интериор


Бърза трансформация на лампата

Меките есенни тонове – бежово, ванилово, коралово и шоколадово преобразяват напълно стария интериор. Новият дизайн е наситен, а акцентите изпъкват приятно на фона на неутралните тонове. Върху канапето са добавени меки декоративни възглавнички, а върху пода е поставен неголям килим, който обособява визуално кътчето за сядане. Най-силен характер обаче притежават стените, обагрени в наситени нюанси и смели декорации.


Изкуство на стената

Бърза трансформация на лампата

Мекият ванилов фон на стените е декориран с интересни вертикални ивици в керемидено и розово. Ивиците са с флорални мотиви – същите, които в увеличен мащаб могат да се видят върху съседната стена. Тъмночервеният нюанс контрастира приятно върху пастелния фон и създава ефектен, но ненатрапчив акцент.


Бърза трансформация на лампата


Бърза трансформация на лампата

Семплата настолна лампа с дървена основа е декорирана с няколко цветни панделки. Едноцветният кремав абажур е освежен бързо и лесно – върху него с лепило за плат са залепени тесни ленти в оранжево, синьо и златисто. Лентите са поставени вертикално и хоризонтално, пресичайки се в горната част на абажура.


Килим на парчета


Бърза трансформация на лампата

Бързо и гъвкаво решение за интериора – килимни плочки, които могат да се аранжират по различен начин една спрямо друга, подобно на пъзел. Те дават възможност да се съчетаят желаните цветове и шарки, а при желание всяка плочка винаги може да бъде заменена с нова. Тук са съчетани парчета в бежово и коралово, допълнени от такива с цветни райета. Що се отнася до мебелите, канапето е в неутрален бежов нюанс, а масичката за кафе, която служи и като табуретка, е тапицирана с изкуствена кожа в шоколадов оттенък.


Огнени нюанси


Бърза трансформация на лампата

Наситеният керемиден цвят е един от най-силните есенни тонове, но като нюанс на червеното той се асоциира и с огъня. Затова той е толкова подходящ фон за камината – символ на домашното огнище, уюта и топлината у дома. Тук керемиденото е съчетано с наситен шоколадов нюанс, който допълва и подсилва неговия необуздан характер.


Акценти върху стената


Бърза трансформация на лампата

Една от стените в интериора е превърната в акцентна, като е боядисана в наситен коралово червен оттенък. Така тя се отличава на фона на останалите стени, решени в мек пастелен нюанс, но същевременно се свързва с тях тематично чрез флоралната декорация. Кораловият фон е допълнен от ефектен акцент в искрящо бяло – флорален мотив, поставен като апликация върху стената, встрани от камината.


Ниша за четене


Бърза трансформация на лампата

До прозореца е обособена малка ниша с бюро и стол, която може да се използва за четене или работа у дома. Върху стената са поставени няколко картини и голяма коркова дъска за съобщения, която може да се използва при работата. Няколкото килимни плочки в оранжево и какаовите завеси координират с общата цветова схема на интериора и свързват визуално нишата с останалата част на помещението.

Бърза трансформация на лампата Бърза трансформация на лампата

Що се отнася до осветлението в нишата, над бюрото са поставени три лампи със семпли абажури в бяло. Този тип осветление обикновено се използва над кухненския остров, но тук то осигурява достатъчно изкуствена светлина при работа на бюрото, както и при четене.


Есенни завеси


Бърза трансформация на лампата

Грубата текстура на завесите създава усещане за уют, а какаовият им оттенък координира с палитрата на интериора. Завесите са направени без допълнително шиене – поръбените панели плат са окачени върху корниза чрез клипсове и огромни дървени халки. Те допълват семплите, но ефектни бамбукови щори на прозорците, като по този начин дават възможност за по-гъвкав контрол на светлината в помещението.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
всекидневна, есенна декорация, есенни нюанси, аксесоари, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg