фирми продукти
представяме
работа
 
9 невероятни есенни акцента за масата

Използвайте даровете на есента, за да обгърнете дома си в ярки цветове и есенни акценти. Превърнете обикновените листа, плодове, шишарки и прочее в красива декорация за масата.


1. Покривка от падащи есенни листа


9 невероятни есенни акцента за масата

Украсете тясна ивица плат (например филц) с есенни акценти и я използвайте вместо покривка за маса – ако я поставите по дължина, тя ще разкрива красотата на дървесината, без масата да изглежда гола. За декорацията използвайте разноцветни есенни листа, малки тикви, шишарки и жълъдчета – разпръснете ги върху плата по желания от Вас начин и ги закрепете на място с малко силикон или двустранно залепващо тиксо. Върху декоративната ивица поставете поднос върху краче, в който сте аранжирали плодове.


2. Рог на изобилието


9 невероятни есенни акцента за масата

Тази семпла, но много ефектна декорация създава асоциация с легендарния рог на изобилието. Тя представлява съчетание между плодове (тикви, круши, ябълки) и орехи, поставени в красив плетен съд, най-добре във формата на фуния. Декорацията се аранжира така, че да изглежда сякаш плодовете се изсипват от съда и се разпръскват върху масата. Върху част от реколтата можете да нанесете с четка металиково покритие.


3. Цветя и плодове


9 невероятни есенни акцента за масата

Използвайте декоративен поднос на краче или подобна купа за сервиране, за да създадете тази семпла есенна декорация. Налейте в купата малко вода и подредете отгоре плодове – круши, ябълки, дюли и прочее, а между тях подредете стръкчета свежи цветя и клончета, така че да ги потопите във водата. Тази декорация дава огромна свобода по отношение на цветовете, както и на използваните цветя и плодове. До купата пък можете да добавите стъклен съд, в който сте поставили висока декоративна свещ, а около нея да аранжирате дребни жълъдчета, орехи или лешници.


4. Есенни декоративни свещи


9 невероятни есенни акцента за масата

Добавете есенен акцент към обикновените декоративни свещи, като използвате разноцветни есенни листа. За целта изсушете листата, поставете ги на желаното място и нанесете отгоре лепило за декупаж. Лепилото нанасяйте с четка, заглаждайки ръбовете на листата, а накрая нанесете върху цялата странична част на всяка свещ един-два допълнителни слоя лепило. За повече сигурност аранжирайте декоративните свещи в плитък керамичен съд, в който сте изсипали шепа речни камъчета – така ще намалите риска от инциденти (Никога не оставяйте запалените свещи без надзор).


5. Тиквени букети


9 невероятни есенни акцента за масата

Една малко по-трудна за изпълнение декорация, която обаче ще Ви гарантира ефектен акцент. Използвайте като основа обикновена тиква – върху нея подредете нагъсто цветчета от хризантема (или други есенни цветя), чиито стебла сте скъсили максимално. Всяко цветче закрепете с малко силикон за повърхността на тиквата. Друг вариант е да пробиете с дрелка малки отвори в тиквата, през които да проврете дългите стебла на всяко цветче – ако искате да издържи по-дълго декорацията, можете предварително да срежете капачето на тиквата, да я напълните с вода и да го върнете на мястото му. Аранжирайте декорираните тикви, заедно с няколко обикновени, а отстрани разпръснете цветни есенни листа.


6. Декорация с круши и пшеница

9 невероятни есенни акцента за масата 9 невероятни есенни акцента за масата

Използвайте няколко изкуствени или истински круши, за да създадете тази красива есенна декорация в слънчеви жълти нюанси. Подредете крушите в две или три редички по 4-5 и по желание захванете съседните плодове един за друг с клечки за зъби (ако използвате истински круши). Между крушите втъкнете няколко малки снопчета пшеница или сухи треви.


7. Есенно декоративно плато


9 невероятни есенни акцента за масата

Върху широк керамичен съд подредете няколко големи есенни листа, а отгоре аранжирайте малки тикви, орехи, жълъди, лешници, малки царевички, плодчета и прочее.


8. Тиквени свещници


9 невероятни есенни акцента за масата

Използвайте малки тикви с подходяща форма, за да ги превърнете в ефектни свещници. За целта счупете опашката на всяка от тях и проврете малка метална формичка за сладки или друг подходящ предмет. Чукнете отгоре няколко пъти – целта е да пробиете отвор във вътрешността на всяка тиква, в който да поставите декоративните свещи. Използвайте нож, за да дооформите отвора и поставете свещите – ако се налага изрежете още от тиквите или пък уплътнете с малко мокър памук. За повече безопасност аранжирайте декоративните свещници в дълбок керамичен съд, в който сте изсипали шепа речни камъчета или друг негорим материал, а памукът навлажнявайте редовно и обилно (Никога не оставяйте запалените свещи без надзор).


9. Есенна аранжировка


9 невероятни есенни акцента за масата

Използвайте истинска или изкуствена тиква, която да превърнете в основа за тази креативна есенна аранжировка. Ако използвате истинска тиква, предварително срежете капачето й и изгребете вътрешността й. Вътре аранжирайте стръкчета сухи цветя, клончета и треви, между които можете да втъкнете есенни листа. В единия край на аранжировката можете да добавите златиста панделка, върху която да закрепите миниатюрен модел на птичка или къща за птички.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
есенни акценти, есенна декорация, декорация, акценти, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg