фирми продукти
представяме
работа
 
5 нови употреби на стария шкаф

Не изхвърляйте шкафа или гардероба си, веднага щом си купите по-нова и модерна мебел. Ако структурата му е неповредена, можете да го освежите с малко боя и да го превърнете в нещо съвсем различно, използвайки за втори път потенциала на старата мебел. Ето и няколко идеи:


Минибар


нови употреби на стария шкаф

Наред с останалите идеи, старият шкаф може да се превърне в минибар за напитки и коктейли. За целта приспособете рафтовете му за съхранението на чаши и бутилки с напитки, добавете шейкър и метална кофа за лед и вече сте почти готови за парти с приятели. В горната част на мебела монтирайте рафт за окачване на чашите за вино, а в долната му част оформете семпла поставка за бутилките. Когато не използвате барчето, просто затворете вратите и цялата неразбория остава скрита от погледите на Вашите гости. Ако искате да си направите подвижен бар, предварително монтирайте колелца на крачетата на мебела.

нови употреби на стария шкаф


Така изглежда старият шкаф, преди той да се превърне в практичен минибар. Вместо да бъде запокитен в гаража, той е освежен и превърнат в полезна за собствениците си мебел. За целта всички повърхности са предварително обработени с шкурка и са пребоядисани.


Шкаф за аксесоари

нови употреби на стария шкаф

Поставен в спалнята, шкафът се превръща в практично място за съхранение на аксесоарите. Тук могат да се организират чантите, коланите, обувките, бижутата и всички дребни аксесоари. Върху гърба на вратичките можете да монтирате огледала и закачалки, за да използвате максимално цялото пространство на мебела.

нови употреби на стария шкаф

В чекмеджетата на шкафа подредете малки кутийки, в които да разпределите по вид най-дребните предмети. За целта можете да използвате и специални разделители.

нови употреби на стария шкаф

В задната част на вътрешността на шкафа монтирайте стабилни метални закачалки, на които да поставите колиетата и огърлиците си. Върху рафта пък използвайте красив аксесоар, за да съхранявате по-дребните части на бижутата – идеална за целта е например тази красива мида.

нови употреби на стария шкаф

Монтирайте няколко закачалки върху двата странични панела на мебела или върху предната му част – там можете да окачите коланите и шаловете си, както и закачалка с дрехите за следващия ден.


Градински организационен център

нови употреби на стария шкаф

Превърнете стария шкаф в градински организационен център – поставете го в гаража или градинската барака, и го пребоядисайте изцяло. Реконструирайте шкафа така, че да улесните работата си в двора и градината – намерете място за всички вещи и ги организирайте така, че да имате бърз и лесен достъп до всичко необходимо. А когато не го използвате, затворете вратичките, за да скриете безпорядъка.

нови употреби на стария шкаф

Използвайте евтини перфорирани панели, за да оформите функционални стени във вътрешността на шкафа – за целта монтирайте панелите с винтове и поставете на няколко места S-образни кукички. Тук можете да поставите инструменти, аксесоари и приспособления.

нови употреби на стария шкаф

Сменете обикновените чекмеджета на мебела с такива от галванизирана стомана, за да съхранявате в тях торовете си и почвените смеси за растенията. Отгоре подредете саксиите, а в съседните чекмеджета организирайте кутийките със семена.


Шкаф за пране


нови употреби на стария шкаф

Ако нямате достатъчно място за перално помещение или ниша, превърнете стария гардероб в шкаф за пране. Използвайте вътрешната част на вратичките, за да монтирате закачалки и клипс за съобщения, а рафтовете разпределете според нуждите си. В долната част на шкафа поставете по един кош за пране за белите и за цветните дрехи, прилежно надписан. До мебела съхранявайте гладачната дъска, за да Ви е на една ръка разстояние.

нови употреби на стария шкаф

Използвайте горните рафтове, за да подредите кърпите, омекотителите и препаратите за пране. Използвайте специални метални системи за разпределение или отделни плетени кошници. Целта е опасните продукти и химикали да стоят на недостъпно за децата и животните места.

нови употреби на стария шкаф

На закачалките, монтирани върху вратичките, окачете пакетчета с потпури, ароматизирани соли или сухи билки – така, когато затворите вратите на шкафа, ароматите ще се разпръскват из цялата мебел.


Кухненско килерче


нови употреби на стария шкаф

Ако не разполагате с вграден кухненски килер, превърнете в такъв стария шкаф, като предварително го почистите добре, обработите го с шкурка и го пребоядисате. Подредете на рафтовете му кошници за плодовете и зеленчуците, бурканчетата с продукти и дори съдовете за готвене. Можете да разместите рафтчетата според това какво ще подреждате върху тях, а можете също да добавите нови, за да използвате максимално пространството в мебела. Добре е предварително да облицовате всеки рафт с декоративна хартия или цветна мушама, за да почиствате шкафа по-лесно.

нови употреби на стария шкаф

За да спестите място, залепете или монтирайте от долната част на един от рафтовете няколко капачки с винт. Така можете да съхранявате бурканите с продукти, без да губите ценно пространство върху рафта. Когато Ви е необходим даден продукт, просто развийте буркана от капачката, изсипете част от съдържанието му и го завинтете отново. Върху страничните стени на шкафа пък можете да монтирате няколко метални ивици, на които да захващате с магнитчета рецепти, бележки и списъци за покупки.


Източник: diyideas.com







Няма коментари


ключови думи
шкаф, гардероб, мебел, килер, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg