фирми продукти
представяме
работа
 
4 бързи идеи за завесите у дома

Освежете скучните завеси в дома си с няколко лесни и евтини идеи. За целта можете да използвате готови пердета или да изработите панелите по собствен вкус, а декорацията да добавите допълнително.


1. Къдрава обшивка

4 бързи идеи за завесите у дома

Създайте в интериора романтична атмосфера, като декорирате ръбовете на обикновените завеси със закачлива къдрава обшивка. Ако използвате панели в няколко цвята или от щампован плат, съобразете цвета на обшивката с тях – нека той да допълва палитрата или да е сходен на някой от нюансите от щампите.

Какво Ви е необходимо:

* 2 готови завеси или панели за ушиване на пердета
* плат за обшивката
* игла и конец
* лепило за плат
* ютия

4 бързи идеи за завесите у дома

Как да я направите:

1) Нарежете плата за обшивката на ивици с ширина 15 см, сгънете всяка ивица наполовина по дължина и изгладете с ютия по ръба.
2) Защипете плата, за да го нагънете и започнете да го пришивате към ръба на завесите. Разположете гънките на разстояние 2-3 сантиметра една от друга.
3) С помощта на малко лепило за плат залепете по двата хоризонтални ръба на панелите семпла обшивка, за да скриете ръбовете на декорацията.


2. Традиционни ивици


4 бързи идеи за завесите у дома

Тези елегантни ивици, поставени допълнително към завесите, са чудесна сезонна декорация за интериора – те могат лесно да се сменят с други, за да паснат завесите на сезонния дизайн или на новата палитра.

Какво Ви е необходимо:

* 2 завеси или панели за ушиване на пердета
* полупрозрачен ленен плат за декорацията
* игла и конец

4 бързи идеи за завесите у дома

Как да я направите:

1) Нарежете ленения плат на ивици с ширина 20 сантиметра. Можете да използвате и плата на вече ушити ленени завеси.
2) Внимателно издърпайте по няколко нишки от плата на всяка ивица – целта е да създадете "разрошен" ефект от двете страни на ивиците.
3) Захванете края на всяка лента в горната част на завесите и ги пришийте под джобчетата за корнизите. Оставете долните краища на лентите да падат свободно.


3. Двупластови завеси


4 бързи идеи за завесите у дома

Създайте тези красиви и практични завеси от два различни вида плат – по този начин можете да създадете в дома си уединение и едновременно с това ще позволите на слънчевите лъчи да влязат в помещенията. Можете да използвате и вече ушити завеси, като ги скъсите и пришиете в долната им част панели от избрания плат. Границата между двете части на завесите се скрива чрез тънка кадифена лента.

Какво Ви е необходимо:

* 2 завеси или пък два вида плат за ушиване на пердета
* тънка кадифена лента
* игла и конец
* лепило за плат

4 бързи идеи за завесите у дома

Как да я направите:

1) Ако искате да пропуснете светлина в стаята, за горната част на завесите използвайте полупрозрачен плат. Пришийте двете части на завесите една към друга в желаното съотношение (като дължина). Ако пък използвате готови завеси, срежете долната им част и пришийте по ръба втория панел.
2) За допълнителен ефект можете да добавите върху горната половина на завесите полупрозрачен слой чрез панел от ажурен плат, срязан до необходимите размери. Пришийте двата слоя един към друг по ръбовете.
3) Когато сте готови, използвайте лепило за плат, за да залепите кадифената лента по ръба между пластовете, за да скриете шева.


4. Еклектичен флорален мотив


4 бързи идеи за завесите у дома

Тези огромни и много ефектни стилизирани цветя са чудесно допълнение към едноцветните завеси. Те могат да са в цвят, сходен с този на завесите или да контрастират на основата. Декорацията се прави бързо и лесно, като за целта се използва един-единствен шаблон.

Какво Ви е необходимо:

* 2 завеси или панели за ушиване на пердета
* боя за тъкани в желания цвят
* четка за боя
* шаблон (например като показания по-долу)

4 бързи идеи за завесите у дома

Как да я направите:

Използвайте избрания шаблон, за да нанесете на желаните места стилизирания флорален мотив. Разположете мотивите на желаното разстояние един от друг – по-нагъсто или само на 4-5 места върху всяка завеса. Нанасянето на боята става с четка, като отдолу под плата можете да поставите плътна хартия за амбалаж, която да попива излишната боя. Изчакайте боята да изсъхне.

4 бързи идеи за завесите у дома


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
завеси, пердета, декориране на завеси, декорация, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg