фирми продукти
представяме
работа
 
Хитри мебели и аксесоари за домашния любимец

Когато у дома има куче или котка, това се превръща в допълнителен фактор при планирането на интериора и обзавеждането. Ето няколко лесни идеи, които ще Ви помогнат да спестите място и едновременно с това да създадете за своя любимец чудесни условия за живот.


Шкаф за всичко


Хитри мебели и аксесоари за домашния любимец

В малкия дом основен фактор е редът, а основният ключ към реда е добрата организация. Ако имате куче или котка, отделете един стар шкаф или гардероб и го превърнете в специален организационен кът за животното. За целта пребоядисайте всички повърхности, а от вътрешната страна на вратичките дори можете да нанесете черна боя за ученически дъски – върху така получената дъска за съобщения можете да пишете важни часове за посещение на ветеринар, лекарства, храна за купуване и прочее. Върху вратичките могат да се поставят и клипсове с хартия, на които да пишете бележките си, както и закачалки за каишките и нашийниците. Върху рафтовете на шкафа пък можете да съхранявате всички вещи на домашния любимец – храна, лакомства, добавки, шампоани, препарати за козината и прочее. А когато не го използвате, затворете шкафа и неразборията в него ще остане скрита за Вашите гости.

Хитри мебели и аксесоари за домашния любимец


В долната част на шкафа можете да монтирате подвижен рафт, окачен на метални релси – съхранявайте контейнерите с храна върху тях (затваряйте ги с капаци), за да имате достъп до храната само с едно движение.

Хитри мебели и аксесоари за домашния любимец


Вместо да се чудите кой от всичките пакети за какво беше, изхвърлете стандартните опаковки и прехвърлете съдържанието им в стъклени буркани с капачка. Надпишете бурканите, като отбележите върху етикета какъв е продуктът вътре и за кое животно е той.


Куче в гардероб


Хитри мебели и аксесоари за домашния любимец

За да спестите място, превърнете вградения гардероб в място за спане на кучето или котката. Отделете нишата в най-долната част на гардероба (ако трябва демонтирайте някои от рафтовете) и поставете върху пода подходяща постелка. Върху рафтовете отгоре също можете да съхранявате част от вещите на домашния си любимец – храна, играчки, каишки и прочее.


Лесен достъп до храната


Хитри мебели и аксесоари за домашния любимец

В малкия дом подовото пространство е твърде ценна величина, за да се хаби лекомислено. Затова спестете част от пространството, като превърнете обикновения дървен стол в поставка за купичката с храна. По този начин ще спестите място, тъй като под стола можете да съхранявате други вещи, а и ще направите храната по-достъпна за по-големите породи кучета, тъй като тя ще е на нивото на главата им. За да направите поставката, пробийте в седалката на стола отвор, чиито размери да са достатъчни за купичката да пасне, но едновременно с това да задържат съда на място (отворът може да се зенкерова). Ако искате, по същия начин можете да добавите и купичка за водата.


Уютен дом в шкафа


Хитри мебели и аксесоари за домашния любимец

Направете удобно място за почивка на своя любимец, така че той да е близо до Вас, дори когато работите в кухнята. За целта обособете долната част на един от кухненските шкафове – демонтирайте вратичките и поставете в него подходяща постелка, за да го превърнете в комфортно вградено легло за своя любимец.


Кът за домашния любимец


Хитри мебели и аксесоари за домашния любимец

Ако разполагате с достатъчно място – дори то да е малка ниша в коридора, улеснете себе си, като създадете организационен кът за грижата за Вашия любимец. Съберете в него всичко, необходимо за животното – храна, каишки, нашийници, препарати, играчки и прочее, като ги организирате в шкаф до стената. Използвайте чекмеджетата и рафтовете на шкафа, за да подредите там вещите, а върху стената монтирайте система за окачване. Тук можете да оформите и вградено легло за животното, както и вградена поставка за купичките с храна и вода.

Хитри мебели и аксесоари за домашния любимец


Поставката за купичките с храна и вода можете да направите, като използвате за основа чекмедже – в горната му част добавете шперплатова плоскост с отвори за двата съда. Горните две чекмеджета демонтирайте от шкафа, за да има животното достатъчно място да вкара главата си. Ако пък не искате то да има постоянен достъп до купичките, оставете горните чекмеджета, а основата издърпвайте напред, само когато храните любимеца си. Не забравяйте обаче да поставите купичка с вода поне на още едно място в дома.


Чекмедже за храната


Хитри мебели и аксесоари за домашния любимец

Дълбокото чекмедже в някой от долните кухненски шкафове може да се превърне в чудесно място за кучешката или котешка храна. Изсипана вътре, храната е лесна за дозиране с лопатката само с едно движение. За да не се овлажнява тя обаче, добре е да поставите в чекмеджето пластмасов контейнер с капак, в който да съхранявате сухата храна.


Забавление за котки


Хитри мебели и аксесоари за домашния любимец

Създайте на своето коте място за игра и острене на ноктите. За целта сглобете на писаната тази семпла структура, създадена от три еднакви шперплатови кубчета с отвори от няколко страни, при която най-горното кубче е монтирано върху голям стълб за острене на нокти (плътно обвит с дебело въже). Върху някои от стените на кубчетата залепете по едно парче килим или груба материя - те ще могат да заместят тапицерията на канапето при играта на Вашия любимец. Тук писаната ще може да остри ноктите си, да се катери и да поспива.


Комфортно легълце


Хитри мебели и аксесоари за домашния любимец

Старото метално корито е идеална основа за издръжливо и удобно кучешко легълце, особено за представители на по-едрите породи. Измийте добре съда и го пребоядисайте отвън и отвътре, а във вътрешността му поставете подходяща по размер и форма възглавничка. Освен практично, кучешкото легълце може да се превърне и в част от интериора на Вашия ом – достатъчно е да изберете по-ярки и свежи цветове за боята и за плата на възглавничката.


Източник: diyideas.com







Няма коментари


ключови думи
домашен любимец, куче, котка, интериор, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg