фирми продукти
представяме
работа
 
Гледка от високо

Вижте една интересна колекция от архитектурни брилянти – просторни апартаменти, намиращи се на високите етажи на небостъргачи, от които се разкрива спираща дъха гледка.


* Този огромен апартамент в Манхатън е с площ почти 280 кв.м и се извисява величествено над забързания град. Дизайнът на интериора е оформен така, че да се слее деликатно с далечния фон – линиите са изчистени, а цветовете са семпли. Трапезарията, показана тук, е разположена в съседство с всекидневната, а стените на помещението представляват огромни прозорци със солидни метални рамки. Техните големи стъклени панели осигуряват великолепна гледка към небостъргачите в две посоки – на юг и на изток.

Гледка от високо


* Тази сграда, разположена на брега на Маями бийч, не е толкова висока, но за сметка на това панорамата от терасата на апартамента е внушителна. Просторният апартамент тип пентхаус е на  6-я етаж, а фасадата му е облицована с гофрирана стомана. Огромните прозорци пък са с алуминиеви рамки. Сградата се намира в Индиан Крийк, успоредно на Атлантическия бряг, и гледа в посока на малкото островче Алисън.

Гледка от високо


* Този луксозен апартамент тип пентхаус е част от един от хотелите на известната верига "Четири сезона", който се намира в Ню Йорк. Той е създаден специално за собственика на веригата Тай Уорнър, който го използва, когато отсяда в града. Прозорците са оформени по нестандартен начин – под ъгъл, за да се създаде почти триизмерна гледка към нюйоркските небостъргачи.

Гледка от високо


* Зеленият бряг на езерото Мичиган и част от град Чикаго са основната гледка през огромните остъклени прозорци на този кокетен апартамент. Той е оформен при сливането на два отделни апартамента и след трансформацията заема целия 41-ви етаж от сградата, в която се намира. Обзавеждането е семпло, но стилно, със силен модерен привкус. Най-голямото предимство на апартамента обаче е уникалната 360-градусова панорама, която се открива от различните помещения в него.

Гледка от високо


* Този неголям апартамент от т.нар. тип "pied-à-terre" се намира в не много висока сграда на Пето Авеню, строена през 20-те години на миналия век. От огромните прозорци в апартамента, намиращ се едва на 7-я етаж, се открива великолепна гледка към високите небостъргачи и към зеленината на Сентрал Парк. За да се разшири визуално пространството, в малката всекидневна например са поставени големи огледала, които отразяват интериора и слънчевата светлина, разпръсквайки я из цялата стая.

Гледка от високо


* Слънчев и просторен, този нюйоркски апартамент може да се похвали с умопомрачителна гледка, прерастваща в 270-градусова панорама към града. От тази височина гледката се превръща в своеобразен фототапет, на който се виждат заливът Хъдзън и Статуята на свободата. Тук е показана просторната трапезария, в която масата е поставена до огромните панели на прозорците – интериорът сякаш се слива с безкрая и става част от него.

Гледка от високо


* В източната част на Манхатън, на 42-я етаж на една от сградите, се намира апартамент със спираща дъха гледка към пролива Ийст Ривър. Тук дизайнерката Дженифър Поуст се заема с реновацията на интериорите, създавайки една въздушна и стилна атмосфера, изпълнена със светлина. Апартаментът не е голям – той е с площ едва 83 кв.м, като преди трансформацията е бил разделен на множество малки помещения с вид на кутийки. Вдъхновена от великолепната гледка обаче, дизайнерката създава цялостен интериор, от който се разкрива многоъглова панорама към залива, реката и мостовете над нея.

Гледка от високо


* Сякаш излязъл от фантастичните филми за бъдещето, този просторен нюйоркски апартамент е обзаведен повече от минималистично. Неговите огромни прозорци са оформени така, че се създава илюзията сякаш стаята се носи във въздуха над града. При дизайна на апартамента е поставен акцент върху усещането за въздушност, светлина и лекота, което се постига чрез светлата палитра и внушителната панорама.

Гледка от високо


* Този кокетен четиристаен апартамент с просторна тераса се извисява високо над Ню Орлеанс, разкривайки широка панорама към града. Терасата от своя страна е оформена като градина – тук са засадени зелени растения, поставени са и екстериорни мебели – масичка и столчета за хранене, както и удобно диванче.

Гледка от високо


* В този слънчев манхатънски апартамент, разположен на 60-я етаж, живее актьорът от сериала "Закон и ред" Кристофър Мелъни заедно с жена си и двете си деца. Самият той споделя, че величествената гледка към града го кара едновременно да не изгубва връзка с него, но и го извисява над ежедневието. Масивните стоманени панели на огромните прозорци създават усещане за сигурност, докато обзавеждането сякаш кореспондира със синьо-зелените нюанси на фона. Освен високите небостъргачи и далечните сгради на града, гледката разкрива красотата на Сентрал Парк.

Гледка от високо


* Този апартамент се намира високо над Чикаго и според неговите дизайнери той е хибрид между изчистен модернизъм и семпъл класицизъм. Големите прозорци разкриват впечатляваща и мащабна гледка на града в посока юг-югозапад. Тя е още по-великолепна при залез слънце, когато от всекидневната може да се наблюдава плавното движение на слънчевия диск към хоризонта.

Гледка от високо


Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
архитектура, апартаменти, небостъргачи, пентхаус, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg