фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектен аксесоар за салфетки

За празничните вечери със семейството или за всекидневните обеди, тези красиви и практични аксесоари ще освежат интериора Ви и ще добавят цвят в дизайна на масата за хранене. Освен всичко това, те са евтини и лесни за направа – необходими са Ви само картонена тръба от кухненска хартия и малко цветен плат.

Ефектен аксесоар за салфетки


Необходими материали:


* картонена основа от кухненска хартия или от опаковъчно фолио
* малко плат
* парче панделка или обшивка за дрехи и аксесоари
* лепило за плат
* остри ножици
* макетно ножче
* широка двустранно залепваща лента (тиксо)

Ефектен аксесоар за салфетки


Инструкции:


От една картонена тръба от опаковъчно фолио могат да се направят средно 8 пръстена за салфетки, в зависимост от дължината на всеки пръстен. Показаните тук аксесоари са с дължина 4 см. и диаметър 3.5 см.

1. Използвайте линийка, за да измерите парчетата и отбележете с молив местата върху картонената туба. За да Ви е по-лесно, очертайте всяко място по целия периметър на тръбата, за да направите срезовете по-точно.

Ефектен аксесоар за салфетки

2. Внимателно срежете парчетата по отбелязаните места с макетно ножче.

Ефектен аксесоар за салфетки

Ако желаете, можете да покриете външната част на всяко парче с малко хартиено тиксо, за да уеднаквите повърхностите – това би било полезно, ако използвате по-тънък плат за облицовката, през който ще се виждат остатъците от лепило или молив.

Ефектен аксесоар за салфетки

3. Отрежете парче от избрания плат с размери 10х15 см. или в зависимост от дължината и обиколката на парчетата картонена тръба, които ще използвате за основа, плюс толеранс.

Ефектен аксесоар за салфетки

4. Внимателно облепете цялата периферия на едно от парчетата картон с двустранно залепваща лента (без да отлепвате хартиения гръб от едната страна) или поставете малко лепило за плат.

Ефектен аксесоар за салфетки

5. Поставете картонения пръстен в средата на парчето плат и внимателно започнете да отлепвате хартиената защита, като същевременно залепвате плата. Ако се налага, отрежете излишъка от плат с остри ножици, но се уверете, че сте покрили цялата повърхност на тръбата. Когато сте готови, припокрийте двата края на облицовката и ги залепете с малко лепило за плат.

Ефектен аксесоар за салфетки

Ефектен аксесоар за салфетки

6. Поставете няколко капки лепило и от вътрешната страна на плата, прегънете го навътре, за да скриете ръбовете на картонената основа, и притиснете към вътрешността на тръбата, за да залепне добре. Продължете по същия начин, докато оформите целия ръб и повторете същата процедура, за да облицовате и другата страна.

Ефектен аксесоар за салфетки

7. Ако сте измерили добре плата, вътрешността на пръстена ще е облицована изцяло с плат, а двете крайчета на плата се срещат в средата. За да скриете ръба, залепете парче панделка или обшивка върху него, като използвате парче двустранно залепваща лента или малко лепило за плат.

Ефектен аксесоар за салфетки

Ефектен аксесоар за салфетки

Можете да използвате обикновено моливче, за да залепите плътно панделката към вътрешността на пръстена.

Ефектен аксесоар за салфетки

Ефектен аксесоар за салфетки


Източник: merrimentdesign.com







7 декември 2012 19:41 | Чудесно!
От: Ж. Петкова
Много съм впечатлена от тази лесна за изпълнение и толкова ефектна идея! Учител съм в детска градина и ще приложа идеята в заниманията на децата по конструктевно-техническа дейност! Весели празници!
24 септември 2010 14:51 | Здр!
От: Златина
супер идея!Браво!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
аксесоар, салфетки, кухня, идеи за дома, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg