фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектен акцент за празничната маса

Ако се чудите какво да правите с единичните стъклени чашки, останали от изпочупени сервизи, ето една идея – можете да ги превърнете в ефектен акцент за масата. За целта можете да използвате и елементи от стар полилей (или малки стъклени абажури), стига те да са с подходяща форма.

Ефектен акцент за празничната маса


Избраните елементи се поставят върху дървена основа, за да се получи нестандартен аксесоар за чаени свещи. Ако използвате стари стъклени чашки обаче, ще се наложи предварително да пробиете дъното на всяка от тях, за да ги монтирате върху основата.


Необходими материали:

* няколко стъклени чашки (абажури) – тук са използвани 3 броя, но Вие можете да монтирате и повече
* няколко чаени свещи
* парче дървесина с дебелина поне 3 см. и дължина поне 55-60 см. (за 3 броя чашки)
* дрелка
* трионче
* шкурка
* мерителна рулетка
* по желание: оцветител за дърво и четка

Ефектен акцент за празничната маса


Инструкции:

1. Почистете добре всички чашки и ги подсушете добре. Тествайте местата им върху парчето дървесина. Ако има нужда, отбележете колко трябва да се отреже от дървената летва, за да се изравни основата.

2. Използвайте мерителната рулетка, за да оразмерите основата и да я разделите на равни части – така ще можете да отбележите местата, на които ще монтирате всяка чашка. Отбележете тези места с молив, като предварително измерите средата на дъската по ширина. Тези оразмерявания зависят както от желаното разстояние между елементите, така и от размера и формата на всеки от тях.

Ефектен акцент за празничната маса

Друг вариант е да използвате моливче, за да очертаете отвора в дъното на всяка чашка.

Ефектен акцент за празничната маса


3. С дрелката направете по един отвор на отбелязаните места. Ако използвате елементи от полилей или малки стъклени абажури, те ще разполагат с готов отвор и с високо ръбче около отвора – можете да използвате това ръбче за закрепване към основата, без да се налага да монтирате частите за дървената дъска. В този случай използвайте специална бургия, за да пробиете в основата не много дълбока дупка с диаметър като този на отвора на всяка от стъклените части. Тук и трите дупки са с дълбочина 10- 12 мм и диаметър около 4 см.

Ефектен акцент за празничната маса

Когато сте готови, вместете всеки елемент на мястото му в отворите и тествайте дали са стабилни.

4. Ако пък използвате стъклени чашки, предварително пробийте на дъното им по един отвор и ги монтирайте на отбелязаните места с по един винт за дърво с плоска глава. Така всички елементи ще стоят стабилно на местата си. Друг, още по-лесен вариант е да използвате подходящо лепило, за да залепите чашките към дървената дъска.

5. Ако желаете, можете да обработите с шкурка основата на готовия аксесоар и нанесете върху нея оцветител за дърво. Изчакайте да изсъхне и върнете на местата им стъклените елементи. Поставете аксесоара на желаното място, сложете по една чаена свещ във всеки стъклен съд и ги запалете.

Ефектен акцент за празничната маса


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
чашки, сервизи, акцент, абажур, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg