фирми продукти
представяме
работа
 
Функционална холна масичка с поставки за чаши

Ако Ви е писнало да събирате съборените върху пода чаши и да почиствате разлетите напитки от килима, ето едно лесно решение. За всички онези семейства, които трудно опазват чашите с напитки върху масата от набезите на малките пакостници и домашните животни, тази лесна за направа холна масичка ще бъде истинско спасение. Тя е кокетна и стилна, и е оформена по Ваш вкус, а в плота й има отвори за поставяне на чашите, за да не се налага да ги държите при всяко преминаване на децата покрай масата.

Функционална холна масичка с поставки за чаши


Изборът на цветове, размери и форма зависи изцяло от Вашия вкус. Показаната тук масичка е дълга и тясна, и се подпира върху три двойки крачета, направени от обикновени метални тръби. Плотът й е боядисан в наситено синьо, а крачетата са черни.

Функционална холна масичка с поставки за чаши


Необходими материали:

* метални ВиК тръби с диаметър 12 мм (можете да използвате и пвц тръби или дървени дюбели)
* метални аксесоари за монтаж на крачетата (фланци, капачета с винтов нарез)
* грунд + боя в желания цвят + четка
* винтове за дърво
* дървена дъска с желаните размери
* дрелка
* трион
* мерителна рулетка
* шкурка


Инструкции:


1. Очертайте върху дървената дъска местата, на които искате да бъдат отворите и ги изрежете с подходящ инструмент. Те могат да бъдат поставени на желаното разстояние един от друг, като не трябва да бъдат оформяни единствено на местата за монтаж на крачетата. Когато сте готови с рязането, обработете изрязаните ръбове с шкурка, за да ги изгладите. Почистете с мека кърпа, нанесете грунд и изчакайте да изсъхне добре, преди да нанесете боята (засега само върху дъното на дъската).

Функционална холна масичка с поставки за чаши


2. Почистете тръбите и ако искате ги боядисайте в желания цвят боя, като оставите боята да изсъхне напълно. Монтирайте по едно капаче с винтов нарез в единия край на всяка тръба (тук парчетата са с дължина 15 см.). Сглобете тръбите с фланците по показания на снимката начин, за да оформите крачетата.

Функционална холна масичка с поставки за чаши


3. Монтирайте трите двойки крачета към дъното на плота (който вече е боядисан), като използвате винтове за дърво. Разпределете двойките равномерно – по една във всеки край (на 4-5 см. от ръба) и една в средата.

Функционална холна масичка с поставки за чаши


4. Обърнете готовата маса и нанесете боя върху горната част на плота, както и по ръбовете.

Функционална холна масичка с поставки за чаши


5. По желание можете да поставите във всеки отвор по една пластмасова или стъклена чаша, която да пасва стабилно – те ще са по-сигурна основа за останалите чаши, които може и да не пасват по форма и размери.

Функционална холна масичка с поставки за чаши


Източник: www.designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
масичка, холна масичка, поставки за чаши, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg