фирми продукти
представяме
работа
 
Лесен корниз с... дръжки от шкафчета

С помощта на този семпъл проект ще можете да направите корнизите за дома си не само по свой собствен вкус, но и по необходимите размери – без да рискувате със скъпи корнизи от магазина, които може да се окажат твърде къси или дълги за прозорците Ви. Готовите аксесоари можете да оставите в естествените им цветове или пък предварително да ги боядисате в желаните нюанси. В показания проект завесите също са правени по индивидуален проект – те са ушити от груб ленен плат, като са окачени върху корнизите чрез пришити в горната част ленти – клупчета.

Лесен корниз с... дръжки от шкафчета


Необходими материали:


* няколко кръгли дръжки за чекмеджета и шкафове (стари или нови)
* дълъг дървен дюбел (лост)
* дрелка
* скоби за монтиране на корнизите върху стената
* самонабиващи се (Т-образни) гайки
* чук
* по желание: боя или оцветител за дърво

Лесен корниз с... дръжки от шкафчета
Скоби за монтиране на корнизите върху стената.


Инструкции:


1.  Изберете подходящи накрайници за корнизите – използвайте стари кръгли дръжки за чекмеджета или новозакупени такива.

Лесен корниз с... дръжки от шкафчета


2. Измерете ширината на прозореца или вратата, над която ще поставяте завеси – този проект е особено подходящ за индивидуални ремонти, при които искате да превърнете арката между две помещения или нишата на килерчето във "врата". Към получената стойност добавете толеранс от няколко сантиметра за всяка от двете страни.

3. Избраният дюбел или дървен лост трябва да е с такъв диаметър, че двете дръжки да могат да се монтират в двата му края без да стърчат. Не е хубаво да избирате и твърде тънък за дръжките лост, тъй като готовият корниз ще изглежда странно. Помолете в магазина да Ви срежат дюбела до необходимата дължина или направете това у дома си.

4. Изберете скобите за монтаж спрямо диаметъра на избрания лост. Изберете и Т-образните гайки, с чиято помощ да монтирате двете дръжки в краищата на лоста – техният размер трябва да е съобразен с винта на дръжките.

5. Пробийте с дрелката отвор във всеки край на дюбела, в центъра на окръжността, като съобразите размера на бургията с този на Т-образните гайки.

Лесен корниз с... дръжки от шкафчета


6. Използвайте чука, за да заковете стабилно в отворите всяка от двете гайки.

Лесен корниз с... дръжки от шкафчета

Лесен корниз с... дръжки от шкафчета


7. Завинтете в самонабиващите се гайки двете декоративни захватки, като предварително демонтирате болтовете им. Металните шайби можете да махнете или да ги оставите на местата им.

Лесен корниз с... дръжки от шкафчета


8. Монтирайте скобите на желаното място върху стената, прозореца или вратата. Окачете завесите (ако не можете да ги окачите върху вече монтиран корниз). Поставете двата края на лоста във всяка скоба и затегнете.

Лесен корниз с... дръжки от шкафчета

Лесен корниз с... дръжки от шкафчета

Източник: www.designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
корниз, завеси, дръжки за шкафове, идеи за дома, корнизи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg