фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в картинки: 3 идеи за интериора в банята

Банята обикновено е най-малкото помещение в дома, но това не означава, че то трябва да получи най-малко внимание при оформянето на дизайна на дома. Напротив, тя е мястото, където можете да се отдадете на почивка и релаксация във ваната или под душа и затова трябва да се погрижите интериорът й да предразполага към отпускане на сетивата. Вижте как собствениците на тези три старомодни бани със скучен дизайн са ги превърнали в модерни помещения, изпълнени със светлина и настроение.


1. Вълшебство в синьо и бяло


Преди: Скучен дизайн в пастелни нюанси


3 идеи за интериора в банята

Облицовката на банята се състои от стотици малки парчета фаянс, които създават старомоден и безинтересен фон за обзавеждането. Пясъчният нюанс на плочките обаче е сполучлив и затова този цвят ще бъде пренесен и в новия дизайн. Светлозелените стени и аксесоарите в розово се съчетават добре, но така избраната цветова схема е леко скучновата и безлична.


След: Светла баня с морски привкус


3 идеи за интериора в банята

Пясъчната облицовка е превърната в неутрален фон за наситените цветове от новата палитра в интериора – морскосиньо и наситено зелено. Старото шкафче до тоалетната е заменено с нестандартна закачалка, на която да се поставят кърпите и аксесоарите. Семплата завеска за баня в зелено и бяло пък е заменила старата розова завеса – освен по-свежа като дизайн, тя разкрива долната част на великолепната вана с крачета.


Преди: Тъмен и старомоден шкаф за баня


3 идеи за интериора в банята

В другия край на тази малка баня е инсталиран шкафът за баня с вградена мивка – той е облицован със същите плочки като стените, а останалата част от дървената мебел е оставена необработена. Осветлението е в холивудски стил – няколко семпли крушки, подредени вертикално върху дървена основа.


След: Светла и свежа тоалетка


3 идеи за интериора в банята

Цялата стена е пребоядисана в основния цвят за новия интериор – морскосиньо. Тоалетката е пребоядисана изцяло в бяло, като преди това е премахната фаянсовата облицовка. Двете редички с електрически крушки са заменени от две кокетни стенни лампи със семпъл абажур. Добавени са няколко цветни аксесоара, които създават акцент върху неутралния фон на шкафчето.


След: Гъвкави акценти в дизайна


3 идеи за интериора в банята

За да се допълни морската тематика на интериора, до ваната е добавено ниско столче с плетена седалка. То играе ролята на поставка за кърпите, на място за сядане и на ненатрапчив акцент в дизайна.


2. Феерия от ярки нюанси


Преди: Мрачна и скучна баня

3 идеи за интериора в банята

Тази малка баня има много недостатъци – тъмните тапети в горната част на стената създават неприятен контраст със стандартната фаянсова облицовка в долния й край. Подовата настилка притежава потенциал, но той не може да се разгърне на общия фон в помещението. В банята няма аксесоари, нито ефектна декорация, което я прави да изглежда незавършена и празна.


След: Светъл и свеж интериор


3 идеи за интериора в банята

Грозният тапет е заменен с нов - той е в стил тоале в ефектен розов нюанс. Фаянсовата облицовка е заменена с искрящо бяла ламперия, която се слива с цвета на ваната, на прозореца и на мивката. Върху пода е поставено многоцветно килимче, което играе ролята на фокусна точка в интериора – то съдържа основните нюанси, използвани като акценти и затова обединява визуално всички елементи. До мивката са поставени плетена кошничка и семпло дървено столче, които изпълняват няколко функции – те са цветни акценти, но могат да се превърнат и в практични аксесоари. Сменени са също старомодните стенни лампи, както и старите хоризонтални щори на прозореца.


3. Слънчев оазис


Преди: Скучен дизайн


3 идеи за интериора в банята

Малка, мрачна и безлична, тази баня крие потенциала си под скучната облицовка от зелени фаянсови плочки. Липсата на ярки акценти създава безличен интериор, а неумелото аранжиране на елементите в помещението прави банята да изглежда претрупана и тъмна.


След: Слънчева баня

3 идеи за интериора в банята

Няколко семпли промени са в състояние да променят цялото излъчване на банята. Старата облицовка на помещението е заменена от бяла ламперия, достигаща от пода до тавана. Зеленото в цветовата схема пък е заменено с яркожълто – за да не стане твърде кичозен интериорът обаче, то е използвано пестеливо, само като акцент. Обемният шкаф за баня е заменен от мивка на краче, а стенното шкафче – от кокетен рафт със закачалка за кърпите. Тоалетната чиния пък е изтеглена малко по-напред, за да не се сбутва в мивката. Декорацията върху прозореца също е нова – в долната му част са поставени семпли, но много ефектни завески в яркожълто, направени от две големи кухненски кърпи. Върху пода пък е поставено плетено килимче в пясъчен нюанс, чиито неутрален цвят и красива текстура балансират визуално яркия характер на останалите елементи.


След: Свежи завеси


3 идеи за интериора в банята

От другата страна на банята бялата ламперия е съчетана с много блед нюанс на сивото, нанесен в горната част на стените. Тук също господстват жълтите акценти – те могат да бъдат намерени върху семплата завеса за баня с флорални щампи, които предпазват стените и прозоречната рамка от водата под душа.


След: Ярки акценти


3 идеи за интериора в банята

Едно нестандартно решение за банята – вместо традиционния плафон, на тавана е инсталиран ефектен полилей с модерен дизайн. Той съчетава яркожълтия нюанс от палитрата на помещението с меки извивки и стилизирани детайли.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
баня, интериор, обзавеждане, идеи за дома, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg