фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектни лампи с плисиран абажур

Вижте един изключително лесен начин да освежите старите абажури у дома, само с помощта на малко цветна декоративна хартия. Избраните цветове и десени зависят изцяло от Вашия вкус, а когато декорацията Ви омръзне, лесно можете да я смените с нова.

Ефектни лампи с плисиран абажур


Какво Ви е необходимо:

* плътна декоративна хартия или твърд плат
* линийка
* ножици
* моливче
* панделка в координиращ цвят


Как да ги направите:


1. Измерете абажура, който искате да освежите с нова облицовка – измерете височината му, както и обиколката с парче канап и линийка, като увиете канапа около най-горната и около най-долната част. Срежете парче от избраната декоративна хартия или плат (най-добре е материята да е полупрозрачна), и очертайте върху него трапец с получените размери. В горната част трапецът трябва да е с дължина, колкото е по-малката обиколка, а в долната стойността трябва да е като тази на по-голямата обиколка. Към тези стойности добавете предварително по 10-ина мм толеранс отгоре и отдолу, както и по 20-30 см. толеранс отстрани.

2. Откъм опаковата страна на хартията отбележете с моливче черти на разстояние 6-12 мм. една от друга, в зависимост от това колко големи искате да бъдат плисетата на абажура. Поставете линийката по ръба на всяка черта и прегънете хартията – целта е да създадете хартиен "акордеон" чрез прегъване на плисетата на равни разстояния, по отбелязаните линии. Ако по време на работата се окаже, че ширината на хартията не е достатъчна, за да покрие цялата обиколка на абажура, срежете ново парче, прегънете го по същия начин и го залепете към вече готовата декорация.

Ефектни лампи с плисиран абажур


3. В горната част на хартиената облицовка направете няколко дупки (с единичен перфоратор), като захващате по четири плисета едновременно.

Ефектни лампи с плисиран абажур


4. Нанижете през дупките в горната част на декорацията парчето панделка, поставете хартиената облицовка върху абажура и издърпайте панделката, за да я стегнете. По този начин декорацията ще остане върху лампата стабилно, като при махане трябва да развържете панделката. От съображения за сигурност не използвайте проекта за лампи с висока мощност или с халогенни крушки, тъй като високата температура може да подпали хартията – препоръчват се LED, флуоресцентно или енергоспестяващо осветление, което не произвежда такова количество топлина.

Ефектни лампи с плисиран абажур


Източник: marthastewart.com







29 юли 2010 13:37 | Lampite
От: Mixi
mn xybawi idei! Mersi!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декорация, окраса, абажур, идеи за дома, лампа

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg