фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за дома – част 9

Понякога нещо съвсем семпло може да освежи дома и да му придаде уникален чар. Вижте още хитри идеи, които ще Ви грабнат с оригиналността и лесното си изпълнение.

1. Подложки за масата от мушама

Лесни, водонепромокаеми и евтини поставки за напитки, направени от стара мушама за маса.

Бързи идеи за дома

Изберете мушама с подходящи мотиви, най-добре такива с по-голям размер, и ги изрежете по контурите. Ако материята не е достатъчно плътна, можете да зашиете или залепите второ парче мушама под първото, като го изрежете в същата форма, но огледално.
 

2. Кадифена огледална рамка

Освежете старите огледала като облицовате рамката им с няколко парчета кадифе.

Бързи идеи за дома

Вместо едно, можете да поставите едно до друго няколко еднакви огледала с кадифена декорация, като ги изравните.

Как да ги направите:

1. Кадифената лента трябва да е малко по-широка от рамката. Предварително направете картонен шаблон на летвите на рамката – по ширина и по дължина, заедно със скосените ъгли.

2. Боядисайте вътрешните и външните ръбове на рамките с боя в нюанс, близък до този на лентата. Срежете кадифената лента на дължина спрямо шаблона, заедно с няколко сантиметра толеранс.

Бързи идеи за дома

3. Залепете на място всяка кадифена лента за дървените летви на рамката. Оставете да изсъхне.


3. Хартиени дрянови клончета

Лесна и ефектна декорация за дома, направена от обикновени клончета, малко хартия и лепило.

Бързи идеи за дома

Цветчетата на дряна са направени от обикновена бяла хартия, прегъната и срязана по показания на изображението начин. Готовите клончета можете да съберете във ваза или да окачите на стената.


Как да ги направите:

1. Нарежете парче плътна бяла хартия/ картон на квадрати (12 см.), прегънете ги надве, а след това още веднъж – на четири. Отворете формата и прегънете диагонално и в двете посоки.

2. Сгънете парчето хартия отново на четири и изрежете формата сърцевидно, без да прекъсвате едната ъглова сгъвка (можете да използвате и шаблона по-надолу).

Бързи идеи за дома

3. Разгънете така полученото цветче и направете тичинките с малко мастило и гумичка на моливче. След това срежете листата от зелена декоративна хартия и ги залепете, заедно с цветчетата,  на желаните места на клончетата.

Бързи идеи за дома

Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, обзавеждане, интериор, дизайн, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg