фирми продукти
представяме
работа
 
Креативни декоративни възглавнички – част 2

Изграждането на един интериор включва няколко пласта – тяхната конструкция е в обзавеждането, а пълнежът им са детайлите. Мебелите и цветовите палитри са от съществено значение, но детайлите са онази част от интериора, която го оформя и му придава характер. Ето защо всяко помещение може да бъде преобразено с помощта на няколко нестандартни аксесоара. Вижте няколко креативни декоративни възглавнички, които внасят индивидуалност в интериорите.

Креативни декоративни възглавнички – част 1


1. Декорация с колани

Креативни декоративни възглавнички

Стандартните декоративни възглавнички могат да се превърнат в ефектен акцент, ако добавите към тях няколко цветни коланчета от плат. Можете да постигнете същия ефект и с няколко разноцветни копринени панделки, декорирани с цветни катарами. Коланите или лентите разположете на пластове – вертикално или хоризонтално, като можете да ги преплетете един в друг. Ако искате да декорирате само предната част на възглавничките, пришийте двата края на лентите близо до ръба. Ако пък искате да създадете акцент от двете страни, увийте лентите около цялата възглавничка, стегнете ги леко и ги пришийте на няколко места върху калъфката.


2. Декорация с дантела


Креативни декоративни възглавнички

Добавете към декорацията с панделки и няколко ленти дантела. Ако пришиете дантелата по краищата, ще създадете интересен акцент, обримчващ декоративната възглавничка по периферията. За да закрепите декорацията на място, можете да използвате лепило за тъкани, обикновен конец или двустранно залепваща материя за апликации, която се активира от горещината на ютия.


3. Чаровна възглавничка с ресни


Креативни декоративни възглавнички

Богато украсена по периферията с ресни, тази декоративна възглавничка е особено подходяща за детската или юношеската стая. Ресните са направени нагъсто, а краищата им са срязани под ъгъл.


4. Възглавнички с финес


Креативни декоративни възглавнички

Малките детайли понякога имат голям ефект – така например една обикновена сатенена панделка, завързана около декоративната възглавничка, може да я превърне в красив акцент в интериора. Друг вариант за лесна декорация е тази с набръчкване на възглавничката – тя се прави с обикновено облечено копче, пришито в средата на аксесоара с тапицерска игла и здрав конец.


5. Цветни акценти


Креативни декоративни възглавнички

Пренесете цветята от градината в дома си с тази ефектна и цветна декорация. Всеки цвят на тези декоративни рози е създаден от широка панделка (най-добре такава с кант от тънка тел), набрана във формата на цветче и пришита/ залепена на желаното място. Стеблата на розите пък са направени от няколко тънки цветни ленти, залепени на място с лепило за тъкани.


6. Възглавничка със снимка


Креативни декоративни възглавнички

Превърнете декоративните възглавнички в своеобразна рамка за Вашите снимки – за целта поръчайте да Ви прехвърлят някоя от любимите снимки върху тъкан (например на тениска), изрежете я и я пришийте на желаното място върху възглавничката, като я кантовате с тясна лента. Под снимката можете да избродирате или пришиете букви, изрази и думи, които да допълнят снимката.


7. Модерни акценти


Креативни декоративни възглавнички

Декорацията с пискюли, ресни и форми от плат ще превърнат обикновените възглавнички в модерен акцент. Освен красиви, те са и много приятни на допир заради меките пискюлчета, поставени нагъсто върху калъфката. Декорацията се прави много лесно – ресните се предлагат на готови ленти, които се пришиват плътно една до друга, за да създадат меко покритие върху декоративната възглавничка. Геометричните форми се поставят още по-лесно – те се пришиват или залепват на желаното място върху аксесоара, като може да се използва и удобната за такива цели двустранна материя за апликации.


8. Декорация с шалове


Креативни декоративни възглавнички

Добавете няколко красиви цветни шалчета, като ги увиете около скучната едноцветна възглавница – срежете излишъка от плат и внимателно пришийте на няколко места. Ако пък искате да декорирате и двете страни на аксесоара, само трябва да залепите или зашиете двата края на шаловете към ръба на калъфката. Добавете още повече чар, като поставите в средата на възглавничката красива брошка.


9. Възглавничка с послание


Креативни декоративни възглавнички

Добавете семпло послание към предната част на аксесоара – за целта предварително направете шаблон от картон, с желаните думи или изрази, и използвайте шаблона, за да оцветите с акрилна боя (или боя за тъкани). Когато махнете картона ще получите желания надпис.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, декоративни възглавнички, възглавнички, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg