фирми продукти
представяме
работа
 
Лампа със зайче за детската стая

Зарадвайте детето си с тази красива и чаровна настолна лампа със заешка декорация. Или поставете лампата в бебешката стая, за да добавите повече чар и атмосфера на интериора.

Лампа със зайче

Необходими материали:

* парче МДФ или шперплат, с дебелина 12 мм
* ножче за ажурна резба
* шкурка
* линийка и молив
* самозалепваща се бояджийска лента
* дрелка
* дървен дюбел с диаметър 5 мм
* основа за лампа, електрическа крушка и абажур
* боя в желания цвят и четка за боя
* панделка
* помпон за опашката
* лепило за дърво


Как да я направите:


1. Свалете схемата на зайчето по-долу, оразмерете я спрямо лампата, която ще използвате и я принтирайте върху обикновена хартия. Захванете хартиения шаблон с временно спрей-лепило или силно тиксо за избраната плоскост, МДФ или шперплат. Изрежете формата по контурите с помощта на ножче за ажурна резба.

Лампа със зайче

2. Обработете ръбовете на изрязаната форма с шкурка, за да ги загладите и изравните.

3. Измерете и отбележете мястото, което се намира на 3.2 см. от всяка страна на задното „краче” на зайчето, откъм дъното на фигурката. Измерете 6 мм от дължината на бургията, която ще използвате (5 мм) и отбележете мястото с бояджийска лента. Пробийте с дрелката дупки на отбелязаните места в задната част на фигурата, без да преминавате измерените 6 мм от бургията, така че да получите два отвора със същата дълбочина.

4. Срежете 2 парчета от дюбела, всяко с дължина 12 мм – вкарайте ги в отворите, които направихте с дрелката.

5. Поставете дървената фигурка в центъра на основата, близо до лампата, и маркирайте местата на дюбелите. Пробийте още две дупки на отбелязаните места, всяка с дълбочина 6 мм.

6. Боядисайте основата на лампата и заешката фигурка в желаните цветове и оставете боята да изсъхне.

7. Около тръбичката на лампата увийте дълга панделка и захванете двата й края с двойнозалепваща лента.

8. Поставете "опашката" на зайчето (от голям помпон), както и "оченце" от копче, залепено на отбелязаното място. Около „вратлето” завържете тънка панделка.

9. Нанесете лепило за дървесина върху свободния край на двата дюбела в дъното на фигурката и ги поставете в предварително направените отвори в основата на лампата (стъпка 5).

10. Монтирайте електрическата крушка и абажура на лампата.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, лампа, детска стая, зайче

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg