фирми продукти
представяме
работа
 
7 необичайни употреби на старите вещи

Не изхвърляйте старите вещи от дома си, преди да сте се уверили, че не можете да ги превърнете в нова вещ, също толкова практична като старата. Вижте няколко страхотни проекта.


1. Поставка за градинския маркуч от...  дървени макари

Необичайни употреби на старите вещи

Три големи дървени макари, останали от закупена някога тел, канап или друг материал, могат да се превърнат в нещо полезно – поставка за навиване на градинския маркуч, монтирана близо до крана с вода.

Необичайни употреби на старите вещи

Трите макари са монтирани с болтове за стената на къщата, за оградата или за градинската барака, на разстояние 30-40 см. една от друга.


2. Градински кът от... старата стълба

Необичайни употреби на старите вещи

Старата стълба, стига тя да е със здрава конструкция, ще се превърне в основа за този красив и практичен градински кът. Добавете само две дълги дървени дъски и по желание – старо чекмедже, в което да съберете градинските инструменти.

Необичайни употреби на старите вещи

Разтворете стълбата и я поставете стабилно на равна повърхност на желаното място в двора или градината. Поставете вертикално две дървени дъски (може и стари дървени рафтчета) и ги захванете за стълбата с винтове за дърво.


3. Рустикална масичка от... рамка за прозорец


Необичайни употреби на старите вещи

Използвайте старите рамки за прозорци, заедно със стъклото в тях (ако то е в добро състояние), за да направите тази ефектна дървена масичка за двора, градината, верандата или терасата. Добавете само няколко дървени дъски и панти за врати.

Необичайни употреби на старите вещи

Срежете на желаната дължина четирите крачета от дървесина 2х2 (5х5 см.). Монтажът на крачетата е направен с четири метални панти за врата, захванати с винтове към всяко краче – горната част на пантите пък се завинтва към всеки от четирите ъгъла на рамката на прозореца.


4. Комплект от свещници

Необичайни употреби на старите вещи

Тези елегантни, но несходни на вид метални свещници могат да бъдат използвани поотделно или да бъдат изхвърлени – за да се използват като ефектен комплект, те трябва да се унифицират с малко боя.

Необичайни употреби на старите вещи

Нанесете върху всеки предварително почистен свещник един-два слоя гланцова боя – например в ефектно индигово. Оставете боята да изсъхне и подредете върху масата.


5. Конзола за антрето от... две еднакви нощни шкафчета


Необичайни употреби на старите вещи

Ако решите да смените обзавеждането в спалнята си, не изхвърляйте нощните шкафчета (масички) от комплекта – използвайте ги, за да създадете този ефектен шкаф за антрето.

Необичайни употреби на старите вещи

Демонтирайте дръжките на чекмеджетата, обработете повърхностите на шкафчетата с шкурка и избършете с влажен парцал. Нанесете слой грунд и три слоя боя в желания цвят, като изчаквате всеки слой да изсъхне добре. Плотовете на двете части можете да декорирате по свое желание – тук например е оформена зигзагообразна декорация в два сходни оттенъка на синьото (използвана е самозалепваща бояджийска лента), които се съчетават чудесно със светлосивия цвят на основата. Поставете обратно дръжките на шкафчетата и поставете двете части една до друга. Ако желаете, можете да захванете шкафчетата едно за друго с двустранен болт или лепило за дървесина.


6. Поставки за чаени свещи от стъклени съдове

Необичайни употреби на старите вещи

Използвайте малките стъклени части на стария полилей, за да си направите ефектен комплект поставки за чаени свещи. Ако не разполагате с такива елементи, можете да използвате и обикновени стъклени чашки с подходяща форма.

Необичайни употреби на старите вещи

Ако използвате елементи от полилей, можете да създадете цяла поставка с няколко стъклени съда – за целта първо боядисайте от външната страна всички части и ги захванете с винтове към предварително боядисана дървена дъсчица. Винтовете трябва да преминат през отворите на дъното на всяка стъклена част от полилея. Ако използвате обикновени стъклени съдове, боядисайте ги от външната страна с боя и ги подредете върху дъската – ако желаете по-стабилен ефект, можете предварително да пробиете по един отвор на дъното на всеки от тях (за да ги монтирате с винтове) или да ги захванете към дъската с подходящо лепило. Поставете по една чаена свещ във всяка поставка и ги поставете на масата.


7. Градинска поставка за саксия от... стар стол


Необичайни употреби на старите вещи

Ако разполагате със стар стол с подходяща форма, можете да го превърнете в ефектна поставка за градинските саксии в двора или пък на терасата. Добре е основата на стола да е от метал, а конструкцията му трябва да е стабилна.

Необичайни употреби на старите вещи

Демонтирайте седалката на стола и пребоядисайте рамката с желания цвят боя. Оставете боята да изсъхне и намерете подходяща по форма и размер керамична или пластмасова саксия, която да пасва на отвора от седалката. Преместете поставката на желаното място и поставете саксията стабилно в отвора.

Източник: sunset.com







16 юни 2010 10:41 | Употреба на стари вещи
От: Zlatka
Чудесни идеи!Ще се възползвам!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, обзавеждане, интериор, градина, двор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg