фирми продукти
представяме
работа
 
Няколко идеи за кухня в ретро стил

Насладете се на този стилистичен полъх от миналото с няколко изпълнени с индивидуалност ретро кухни.


1. Тапицирана пейка в къта за закуска

Ретро кухня

Напомняйки стила от 50-те години, тази тапицирана пейка внася стил от миналото и предоставя обширно място за сядане в кухнята. За закуска, писане на домашни или ръкоделие, този дизайн на местата за сядане е както практичен, така и стилен.
      

2. Шахматна стена

Ретро кухня

Тук акцент в интериора е стената с шахматна украса. Дизайнът на готварската печка допълва усещането за ретро стил, докато в същото време в кухнята са на лице всички модерни удобства, необходими за днешния забързан начин на живот.


3. В стил от средата на миналия век

Ретро кухня


Добавете в модерната кухня исторически елемент с тези столове в стил от средата на миналия век. Уютната дървена маса омекотява изчистените линии и металните детайли по столовете.


4. Червен кухненски остров


Ретро кухня


Класическо място за срещи, този кухненски бар с овална форма позволява на цялото семейство да участва в приготвянето на храната. Той може да служи и за провеждането на неформални обеди или вечери. В комбинация с ретро столовете без облегалка, барът оформя общия вид на кухнята. Черешово червеният цвят пък добавя жизненост към черно-белите тонове на кухнята.


5. Градински дизайн

Ретро кухня


Можете да имате в кухнята си богатството от цветове, които предлага градината, през цялата година - ярките изображения на плодове и зеленчуци върху различни платове добавят цвят и акцент в кухненския интериор. Червените ламинирани кухненски плотове, мозаичният фаянс по стената и яркият под са в цветови унисон и изграждат един завършен дизайн.


6. Винтидж аксесоари


Ретро кухня


Облицовани с метална лента и тънка линия от червен плат, тези столове възпроизвеждат една отминала епоха. Откритите полици и шкафовете със стъклени вратички са великолепни за съхранение на старинни съдове или други колекционерски предмети.


7. Съчетаване на старо и ново


Ретро кухня

Старите кухненски уреди имат своето място в една модерна кухня и при това не е необходимо да се лишавате от комфорта. Тук старите електроуреди са поставени непосредствено до модерен плот за готвене, създавайки уникално съчетание на стари и нови елементи. Нерядко съвременните уреди на пазара умишлено изглеждат като антики, но са изградени с изцяло нови компоненти.


8. Старомодна готварска печка

Ретро кухня

Тази стара готварска печка създава настроение в цялата кухня. Облицовката от дървени летви (подобна на ламперия) върху вратите на шкафовете и рафта за чаши пък дават завършен вид на тази кухня от недалечното минало. Обширното пространство от двете страни на печката служи за приготвяне на храната.


9. Старомодна почерпка


Ретро кухня

Детайлите оформят интериора, когато се опитвате да пресъздадете определена атмосфера. Тук червеният плот придава на помещението индивидуалност, а стъклените бурканчета за бисквити напомнят за старите малки магазинчета.


10. Мотив от миналия век

Ретро кухня

Добавете във Вашата модерна трапезария мотив от средата на миналия век, като комбинирате тапицирана пейка с модерните за това време обли столове. Кръглият полилей се спуска ниско над масата и допринася за уютната атмосфера на помещението.


11. Стилна трапезария

Ретро кухня

За да придобие кухнята Ви класически вид, не е необходим пълен ремонт на интериора. Черешово червените столчета и заоблената метална маса са лесен начин да внесете малко от духа на 50-те години на миналия век.


12. Под с шахматна шарка

Ретро кухня


Шахматната подова настилка е класически елемент от дизайна през 50-те години и има силен визуален ефект в интериора. Няколко от плочките по стената зад мивката са боядисани в черно, за да кореспондират с пода. Разнообразете черно-бялата цветова схема с ярко червени вратички на шкафчетата.

Източник: kitchenbathideas.com







Няма коментари


ключови думи
Кухня, ретро кухня, идеи за дома, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg