фирми продукти
представяме
работа
 
Подгответе дома си за лятото

Вие вероятно сте готови за лятото още от януари, но какво да кажем за Вашия дом? Ето няколко предложения как да подготвите дома си за топлия сезон – както отвътре, така и отвън.


1. Малко свеж въздух


Идеи за дома

Позволете на свежия въздух да изпълни дома Ви, като отворите широко прозорците и поставите саксии с цветя върху мивката в банята, за да филтрират въздуха в помещението. Някои от най-добрите почистващи въздуха домашни растения са сансевиера, хлорофитум (зелена лилия), бръшлян и различните видове фикуси с малки листа.


2. Подгответе хладилника

Идеи за дома

Лятото без студени напитки под ръка не е никакво лято. Затова почистете из основи хладилника, за да може той да работи гладко през целия сезон. Изключете го временно, размразете го (ако има необходимост) и го почистете с кърпа. Ако задната му част замърсена, използвайте прахосмукачка, за да премахнете натрупалия се прах.


3. Гардероб за лятото

Идеи за дома

Чакахте цяла зима момента, в който да изхвърлите тежките палта, зимните дрехи и топлите обувки. Не позволявайте тези дрехи да отнемат излишно пространство в гардероба, вместо на това място да поставите дълго чаканите летни дрехи, бански и джапанки. Изперете, почистете и приберете зимните дрехи и аксесоари, а летните такива подредете във вече празния и почистен гардероб.


4. Освежете гостната

Идеи за дома

Лятото е сезон на пътувания и срещи с приятели. Ако разполагате със стая за гости, сега е времето да я спретнете и освежите за топлите месеци. Отворете прозорците и вратите на гардероба за няколко часа, за да проветрите и обновите въздуха в помещението. Можете да освежите възглавниците и спалното бельо. като ги сложите в сушилнята на студен въздух с малко омекотител.


5. Тавански вентилатор

Идеи за дома

Топлото време вече дойде, но да не забравяме, че най-горещите месеци тепърва предстоят. Вероятно сте готови да посегнете към дистанционното на климатика, но не бързайте да подценявате и възможностите на една друга техника за охлаждане – таванският вентилатор. Пуснете го да се върти в посока, обратна на часовниковата стрелка - така ще смесите топлия въздух, който се е издигнал в горната част на помещението, с по-студения въздух отдолу, за да се изравните стайната температура.


6. Защита на дома от слънцето

Идеи за дома

Няма смисъл да увеличавате мощността на климатика, ако слънцето прониква през прозорците и нагорещява помещението. Поставете отразително лъчите покритие, пердета от подходящ материал или пък щори, за да предпазите дома си от силните слънчеви лъчи.


7. Подредете гаража


Идеи за дома

Вече сте сложили банските и слънчевите очила, намазали сте се с крем срещу слънце и сте наметнали плажната кърпа. Единственото нещо, което Ви остава, е да вземете плажния стол от гаража. Не съсипвайте перфектния ден за почивка, прекарвайки часове в тършуване из бъркотията в гаража. Отделете време, за да почистите предварително и да подредите изрядно гаража си.


8. По-тънко спално бельо

Идеи за дома

Сменете дебелите топли чаршафи и калъфки с такива от по-тънък летен плат. Изберете едноцветни материи в светли нюанси, за да създадете безгрижна лятна атмосфера в интериора. Обикновена тънка калъфка, в комплект с резервно тънко одеало, би трябвало да е достатъчна за завиване през летните месеци.


9. Изсушавайте прането на открито


Идеи за дома

Дайте почивка на сушилнята, сметката за ток и на природата, като простирате дрехите си на открито през топлите дни. Ако всеки започне веднъж седмично да изсушава по този начин прането си, ще се предотврати изхвърлянето в атмосферата на около 836 милиона фунта въглероден двуокис годишно.


10. Светлина навсякъде


Идеи за дома

Не оставяйте слънцето да определя края на забавлението навън. Външното осветление ще освежи фасадата на къщата, ще превърне вътрешния двор в екстериорно помещение и дори е в състояние да създаде романтично настроение.

Източник: myhomeideas.com







Няма коментари


ключови думи
Идеи за дома, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg