фирми продукти
представяме
работа
 
Градински фонтан на три етажа

Използвайте три керамични саксии с различни размери, за да си направите сами триетажен градински фонтан. Успокояващият звук на течаща вода е чудесен фон за почивката в градината, с книга и напитка в ръка.

Фонтанче

Какво ще Ви е необходимо: 3 броя керамични саксии с различни размери (плюс 2 саксии за опора); подводна помпа за фонтан; гъвкава пластмасова/ гумена тръбичка (с диаметър 2.5 см.)

Как да го направите:

Използваните тук саксии са с диаметър 30/ 15 см. (горна част/ основа), 43/ 20 см. и 58/ 30 см. По-малката саксия за опора е с размери 20/ 15 см., а по-голямата – 30/ 25 см.

1. Запълнете отвора за дренаж върху най-голямата саксия с водоустойчива пяна, за да го запечатате. Поставете съда на равна повърхност. Срежете тръбичката на необходимата дължина – когато я вкарате в помпата, тя трябва да премине през двете саксии за опора и да достигне на 15 см. над основата на най-малката саксия на фонтана. Монтирайте тръбичката за помпата.

2. Поставете помпата на дъното на най-голямата саксия и прокарайте кабела й над ръба, за да го включите в подходящ източник на електроенергия (защитен от влагата). Обърнете по-голямата от двете саксии за опора и я поставете върху помпата, като под нея поставите няколко дървени летви, така че водата да може да се движи свободно навън и навътре.

3. Прокарайте тръбичката през дренажната дупка на опорния съд (ако е необходимо разширете дупката, за да премине тя безпроблемно). Напръскайте с водоустойчива пяна, за да запечатате отвора около тръбичката, за да не преминава вода оттам.

4. Поставете отгоре втората саксия и прокарайте тръбичката през дренажния отвор. Запечатайте отново, за да уплътните спойката. На дъното на съда поставете по-малката саксия за опора, обърната наобратно, като не забравяте да прокарате тръбичката през нея и да запечатате отвора. Накрая поставете най-малката саксия, прокарайте тръбата и запечатайте.

5. Монтирайте в горната част на тръбичката вентил за контрол на дебита на водата. Напълнете фонтанчето с вода, включете помпата и тествайте налягането.

Фонтанче

Източник: marthastewart.com







19 юни 2010 11:42 | Слънчев фонтан
От: Людмил
ето пък какво си направих аз: https://picasaweb.google.bg/ludmil44/quJZdJ#
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
Съвети за дома, градински фонтан, фонтан, градина

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg