фирми продукти
представяме
работа
 
Красиви птички от папие маше

Тези красиви птички могат да бъдат прекрасен подарък за хората, които обичат ръчно изработените сувенири. Или да се превърнат в част от тематична декорация на Вашия дом, съчетани с други аксесоари, например клончета, ръчно вплетени гнезда и прочее.

Сини птички


Инструкции

1. За този проект са избрани птички с опростена форма, за да не се налага да се оформят твърде прецизно детайлите. За тази цел по снимков материал от интернет се правят две много опростени скици, по които можете да се ръководите по време на работа, без да бъдете отвличани от подробностите по снимките. Те ще са ви необходими отново чак накрая на проекта, когато трябва да избирате цветовете за птичките.

Сини птички
Сини птички от папие маше, стъпки 1 и 2

2. Следващата стъпка е да направим двете тела от вестници - тук е използвана по една страница от стандартен вестник за оформянето на всяка топка. Готовите топки са с размера и формата на малко яйце, и са облепени плътно с тиксо.

3. Време е да направите главичките - първо отрежете две парчета от твърд картон за клюновете, а след това използвайте по ¼ от страница на вестник за всяка главичка.

Сини птички
Сини птички от папие маше, стъпка 3

4. Увийте главичките плътно с тиксо, включително и клюновете. След това главичките леко се сплескват (така че формата им да стане овална) и  се залепват за телата. Едната главичка е в изправено положение, както е показано по-горе, а другата е наведена надолу (вижте най-горната снимка).

Сини птички
Сини птички от папие маше, стъпка 4

5. Птичките трябва да бъдат плоски отдолу, за да могат да бъдат поставени лесно върху рафта. За целта отрежете два малки кръга от твърд картон и ги залепете за долната част на всяка птичка.

Сини птички
Сини птички от папие маше, стъпка 5

6. Сега трябва да направите опашките – тъй като тези птички са с доста къси опашки, това ще Ви помогне да опростите формата. Отрежете двете опашки от картон - те трябва да са с форма, подобна на буквата "W". За да се залепи по-лесно, страната на всяка опашка, с която тя се прикрепва към тялото, трябва да е с формата на полукръг. Залепете всяка опашка на мястото й.

Сини птички
Сини птички от папие маше, стъпка 6

7. Сега трябва да направите върховете на крилете, които леко ще се кръстосат близо до опашката. Отрежете върховете и ги залепете за телата на птичките.

Сини птички
Сини птички от папие маше, стъпка 7

8. Върховете на крилете вече са залепени точно над опашката, а краищата им се кръстосват помежду си. След като бъде добавено папие маше, краищата ще бъдат много по-изгладени.

Сини птички
Сини птички от папие маше, стъпка 8

9. Добавете два слоя вестник и нанесете отгоре паста за папие маше, направена от брашно и вода. По време на нанасянето на пастата работете поотделно върху всяка половина, така че птичките винаги да са поставени откъм сухата си страна. За да ускорите съхненето, можете да поставите птичките във фурната за около 30 минути на около 100 градуса. След като пастата изсъхне напълно, изгладете с шкурка покритието, за да премахнете неравностите и да подготвите повърхността за цветния слой.

Сини птички
Сини птички от папие маше, стъпка 9

10. Най-горният слой има за цел да изглади фигурките и да добави цвят. Първите два или три слоя се правят от пастата за папие маше, останала от предишната стъпка, като към нея се добавят малко дърводелско лепило и бяла боя. Целта на лепилото е да предотврати напукване на пастата по време на съхнене, като съотношението е приблизително една супена лъжица лепило към четвърт чаша обикновена паста. Бялата боя пък прави пастата по-малко прозрачна. Добавете два нови слоя от така получената смес.

Сини птички
Сини птички от папие маше, стъпка 10

11. Използвайте голяма четка, за да нанесете тънък слой от оцветената в бяло паста. Трудно е да нанесете пастата върху цялата повърхност на птичката наведнъж, затова може да завършите само едната половина и да я поставите обратно във фурната, а в същото време да започнете работа върху втората фигурка. Птичките трябва да съхнат около 20 минути, преди отново да ги изгладете с шкурка – целта е повърхността да стане колкото може по-гладка, преди да нанесете синята паста.

Сини птички
Сини птички от папие маше, стъпка 11

12. Вече сте готови да добавите цветовете - птичките могат просто да бъдат оцветени, но можете и да използвате още един покривен слой, заедно с боите. Вземете останалата от миналата стъпка паста, в която вече има бяла боя, и добавете малко синя акрилна фталоцианинова боя. (Забележка: Може да отделите малко от бялата паста за по-късно, за да я нанесете върху долната част на птичките.)

Сини птички
Сини птички от папие маше, стъпка 12

13. Нанесете оцветената в синьо паста и я оставете да изсъхне. След като това стане, изгладете отново повърхностите с шкурка и ги обърнете обратно, за да нанесете един последен слой бяла паста в зоната под опашката и в долната част на фигурките. След това смесете бялата боя със синьото с мокър пръст, така че да не остава рязка граница между цветовете. За клюновете и очите използвайте черна акрилна боя и добавете с игла много малки бели точици във всяко око. Когато всички цветове изсъхнат, добавете слой лак на водна основа.

Сини птички
Сини птички от папие маше, стъпка 13

Сини птички
Завършените сини птички от папие маше.

Източник: ultimatepapermache.com







Няма коментари


ключови думи
папие маше, сувенири, птички, сини птички

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg