фирми продукти
представяме
работа
 
Интересна декорация за детските мебели

Тази семпла, но много ефектна декорация на мебелите в детската стая не само ще създаде интерес в интериора, но и ще изпълнява практична функция – с помощта на няколко семпли фигури можете да укажете на детето си кое чекмедже в шкафа му какви дрехи съдържа, в зависимост от времето навън. Разбира се, можете да използвате същата лесна и евтина техника, за да направите други декоративни фигури, в зависимост от Вашето желание и вкус.

детска стая


Какво Ви е необходимо:

* метални кабарчета (за тапицерия) – тук са използвани такива с ширина 8 мм.
* чук (най-добре с гумен накрайник)
* грунд за метал
* спрей боя за метал в желания цвят
* картон


Ето и шаблоните за показаните на картинката фигурки:

детска стая

детска стая


Инструкции:

1. Забодете кабарчетата върху парче картон, нанесете върху тях грунд и ги напръскайте с боята, за да им придадете желания цвят. Оставете боята да изсъхне. Ако желаете, можете да нанесете втори слой боя. Ако искате да пребоядисате шкафа или да уеднаквите цвета му, сега е времето да го направите. Оставете боята да изсъхне добре, преди да започнете работа, защото иначе има риск да я повредите със забиването на кабарчетата.

детска стая


2. Свалете шаблона по-долу и го оразмерете спрямо размерите на шкафа и чекмеджетата. Изрежете всяка фигура и я позиционирайте на желаното място върху мебела. Залепете парчето хартия с малко тиксо, за да не се размества. За да улесните работата си, за пробиването на дупките можете да използвате малка дрелка (бургията трябва да е малко по-малка като размер от кабарчетата) – пробийте отворите спрямо схемата, която сте избрали. Ако мебелът е направен от по-мека дървесина, можете спокойно да продължите без предварително пробиване на дупките – използвайте едно кабарче, за да обособите всеки отвор, преди на махнете шаблона.

детска стая


3. Отлепете хартиения шаблон. Поставете кабарчетата в отворите и внимателно ги забийте навътре с чука. Повторете същата процедура и с останалите чекмеджета. Ако желаете декорацията да е по-отчетлива, изберете за кабарчетата и шкафа два контрастни нюанса. Можете да я направите и още по-ефектна, като боядисате предварително кабарчетата в различен цвят, за да оформите картинка.

детска стая


Източник: marthastewart.com







10 май 2010 09:13 | re: anel
От: comfort
По принцип тези кабарчета са тапицерски - тоест по-дълги са (вижте изображенията). За по-голяма сигурност можете да добавите и подходящо лепило, за да залепнат кабарчетата към дървесината по-стабилно.
8 май 2010 10:48 | опасност
От: nel
Според мен не бива да се използват кабърчета поради простата причина, че могат да се извадят (или да бъдат извадени от любопитните деца).
3 май 2010 17:03 | re: Йорданова
От: comfort
Този вариант също е възможен, но тогава копчетата трябва да се залепят на място с подходящо лепило. :)
3 май 2010 16:24 | друг вариант
От: Йорданова
дали не може да се ползва идеята, но да се реализира като се заменят металните кабърчета, примерно, със стари копчета, които ги има във всеки дом в изобилие... Те могат да се подберат и по цвето, по форма и т.н. Вариантите стават безброй!
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
детска стая, детски мебели, шкафове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg