фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративни бурканчета за подправки

Забравете за безличните и стандартни бурканчета за подправки и храни, които са без декорация или имат само по един надпис за обозначение на съдържанието в тях. С помощта на обикновени ваденки ще превърнете безличните съдове в кухненски аксесоари с характер и стил.

кухни

Изберете желания от Вас вид на декоративните ваденки – те могат да се направят върху самозалепваща хартия, да се залепват чрез контакт с вода или дори да се направят върху специална хартия, която изисква печене. Можете да използвате готова декорация или да си я направите като прехвърлите избрания образ върху хартията за ваденки (т. нар. decal paper).


Необходими материали:

1. хартия за ваденки (самозалепваща се хартия, която се активира при контакт с вода)
2. ножици
3. бурканчета за подправки и храни
4. чинийка с топла вода
5. принтер
6. безвреден спрей-фиксатор (по желание, ако няма да използвате хартия за ваденки, която се фиксира с печене)


Инструкции:

1. Изберете желаното изображение и го пуснете на принтера върху хартията, следвайки инструкциите върху пакета. За целта можете да изберете всякаква декорация, но е най-добре да подберете такава, която указва съдържанието на съда, без да се налага да поставяте надпис – например зърна кафе, купичка с ориз, кексче (захар) и прочее. Ако ще използвате хартия за ваденки с печене, принтерът трябва да е лазерен.

2. Когато извадите принтирания образ, оставете го да изсъхне за поне половин час, а през това време почистете старателно бурканчетата. Ако ще използвате готови самозалепващи ваденки, можете да пропуснете стъпка 1. Ако пък ще използвате хартия без печене, сега е времето да нанесете фиксатора – изчакайте го да изсъхне добре, преди да изрежете декорацията от хартията.

3. Изрежете изображението по периферията, като не забравите да включите и светлосенките, за да получите по-естествен ефект.

кухни

4. Потопете така изрязаната ваденка в чинийката с вода и подгответе наблизо буркана, който ще декорирате.

кухни

5. Оставете ваденката във вода за 30 секунди, максимум минута. Когато я извадите, тя би трябвало да се отлепва лесно и безпроблемно. Приплъзнете цветната част под прозрачното защитно покритие и я поставете върху бурканчето. Когато сте доволни от резултата, изгладете повърхността на ваденката и оставете буркана да изсъхне добре.

кухни

6. Ако използвате хартия за ваденки, която изисква печене, поставете съда във фурната или микровълновата, след като той изсъхне. Следвайте инструкциите върху пакета на хартията.

кухни


Източник: desighspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
бурканчета за подправки, ваденки, кухненски аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg