фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративни столчета за кухнята

Освежете скучните и еднообразни столове за хранене в кухнята или трапезарията с помощта на тази лесна техника с декупаж. Вие сами избирате какви цветове и мотиви да изберете, като техниката позволява да се декорират облегалки на столове с различна форма и размери. Този проект е особено подходящ, ако искате да уеднаквите палитрата и мотивите в цялото помещение.

столове в кухнята


Какво Ви е необходимо
:

* столове за хранене от дърво или пластмаса
* декоративна хартия
* молив
* макетно ножче
* обикновена хартия за пакетиране
* лепило за декупаж
* дунапренова четка


Как да ги направите:

1. Демонтирайте облегалките на столовете като отвиете винтовете, които ги придържат към основната конструкция. Поставете една от тях върху обикновена хартия и я очертайте по контурите с молив. При очертаването не забравяйте да обърнете внимание на извивките на облегалката и на декоративните извивки по периферията (ако има такива).

2. Изрежете така получения шаблон с макетното ножче.

3. Поставете върху работния плот парче декоративна хартия с лицевата страна надолу. Поставете върху нея шаблона и го използвайте, за да очертаете формата на облегалката върху хартията. Изрежете с макетното ножче.

столове в кухнята

4. Нанесете лепилото за декупаж върху цялата външна повърхност на облегалката, като използвате дунапренова четка. Когато поставяте декоративната хартия, лепилото трябва все още да не е изсъхнало.

5. Поставете декоративната хартия върху облегалката и внимателно изравнете повърхността й, като заглаждате всички появили се мехурчета с въздух, гънки и релефи. Ако желаете, върху декорацията можете да нанесете 1- 2 слоя акрилно полиуретаново покритие (с дунапренова четка), за да я предпазите от повреждане.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
столове, декорация, кухня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg