фирми продукти
представяме
работа
 
6 идеи за по-подредена баня

Съвременните жилища рядко разполагат с достатъчно място, за да приберем и подредим всички вещи в дома си. Затова се налага да бъдем изобретателни и да се възползваме максимално от всяко свободно място, с което разполагаме. Вижте няколко идеи за подреждане и организация на вещите в банята:


1. Трио закачалки за кърпите

аксесоари за бани

В повечето домове пространството в банята е силно ограничено. Затова трябва да оползотворявате максимално всяко свободно пространство в помещението. Така например, що се отнася до лостовете и закачалките за хавлиените кърпи, ние сме свикнали да виждаме един лост за окачване, монтиран върху вътрешната страна на вратата на банята. Защо обаче да не използвате и долната част на вратата? Монтирайте три (или повече) метални лостчета за кърпите, като ги поставите едно под друго, на достатъчно разстояние, за да могат хавлиите да съхнат.


2. Подреден шкаф

аксесоари за бани

Гребените, четките за коса и зъби, пастата за зъби и прочее вещи от първа необходимост могат да стоят на отделно място в шкафа. Или по-скоро от вътрешната страна на вратичката на шкафа, където са монтирани малки отделения, направени от половинки на пластмасови купички. Тук тези вещи заемат значително по-малко място, отколкото ако са поставени хоризонтално върху рафтовете. Единственото, на което трябва да обърнете внимание тук е да монтирате купичките така, че те да пасват между рафтовете на шкафа (заедно с вещите в тях).


3. Кутийки на стената

аксесоари за бани

Ако шкафовете за баня Ви се струват твърде големи или скъпи, можете да монтирате на стената няколко дървени кутийки с правоъгълна форма. В тях можете да съберете част от вещите си, а горната им част да използвате вместо рафтче. Освен че са практични, тези кутийки са и красиви, наподобявайки скулптури върху стената. Ако искате, можете да боядисате външната или вътрешната им част в ярки цветове, да ги декорирате с апликации или да създадете собствено изкуство.


4. Разделители за чекмеджета


аксесоари за бани

Удобни и функционални, разделителите изкарват на показ целия потенциал на чекмеджетата, така че да се възползвате максимално от пространството в тях. Освен, че по този начин ще съберете повече неща в чекмеджето, ще откривате далеч по-лесно вещите си, подредени по групички в отделенията.


5. Поставка за рулата тоалетна хартия

аксесоари за бани

Вместо да тичате постоянно до шкафа или да държите тоалетната хартия разпиляна, поставете допълнителните рула близо до тоалетната чиния. За да изглеждат те подредени, поставете ги в прозрачен пластмасов или стъклен съд – например висока ваза или поставка за чадъри. Ако желаете, можете да декорирате поставката с апликации или да я изрисувате с акрилни бои, за да добавите към интериора повече цвят и настроение.


6. Цветен код за хавлиените кърпи

аксесоари за бани

Семейството и гостите Ви няма да се двоумят коя точно е тяхната от изглеждащите еднакво кърпи за лице или ръце – за целта, вместо да се занимавате да пришивате етикети с имена, поставете на всякак кърпа окачалка с отделен цвят. Окачени на кукички, монтирани на стената, кърпите се отличават лесно, съхнат безпроблемно и изглеждат прибрано.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
баня, аксесоари, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg