фирми продукти
представяме
работа
 
Дървена поставка за обувки

Когато навън вали дъжд или сняг, а пътищата са кални, антрето се превръща в място на хаос и мръсотия, която щеш не щем разнасяме из цялата къща. За да си спестите тези проблеми, ние Ви предлагаме да си направите лесна и функционална поставка за обувки. Тя не само ще Ви спести усилия за почистване, но и ще държи ботушите Ви и останалите Ви обувки изрядни и подредени.

дървена поставка обувки

Ако разполагате с подходящите материали, може дори да не Ви се налага по време на изпълнението на проекта да използвате пирони или лепило. Достатъчно е да разполагате с няколко чамови дъски и дълги дървени дюбели (лостове), както и обикновен каучуков чук.


Необходими материали:

* чамови дъски – 2 парчета (5 х 5 см.), срязани на дължина 70 см. - ако искате да направите по-голяма или по-малка поставка, променете тази дължина
* 5 дървени дюбела /лоста/ - с диаметър 2.2. см. и дължина 90 см. - ако искате да направите по-голяма или по-малка поставка, можете да използвате повече или по-малко дюбели
* линийка
* молив
* дрелка и бургии (13/16)
* шкурка
* каучуков чук (може и дървен такъв)


Инструкции:

1. Отбележете средата на всяка от чамовите дъски, тоест точката, от която остават по 35 см. до двата края на дъската. От тази точка измерете по 12 см. от всяка страна и отбележете двете точки. Отново измерете по още 12 см., този път от всяка от тези две точки, така че да получите общо 5 точки върху цялата дължина на дъската, както и толеранс във всеки край от 11 см.

2. Обърнете двете дъски на съседната им страна и измерете по 6 см. от всеки край. Отбележете и тези 2 точки.

3. На всяко отбелязано място пробийте с бургията дупки за дървените дюбели, като ги направите с дълбочина около 2/3 от дъската (тоест към 3 см.). Обработете местата с шкурка.

4. Срежете 4 от дюбелите надве, а петият – на четири. Сега разполагате с общо 12 парчета дюбел – осем с дължина 45 см. и четири с дължина 22.5 см.

5. Тествайте дюбелите в отворите и ако има нужда ги изшкурете, за да паснат в дупките. Два от късите дюбели (22.5 см.) поставете в двата странични отвора на едната чамова дъска и ги набийте с чука, за да ги застопорите на място. Другия край на дюбелите вкарайте в страничните отвори на другата чамова дъска и отново обработете с каучуковия чук. Целта е да свържете двете дъски една с друга, а крайният резултат прилича на малка стълба. Ако все пак желаете конструкцията да е по-здрава, можете да използвате и лепило за дърво.

6. Вкарайте останалите дървени дюбели в отворите, като поставите двете къси парчета в единия край. И тук при желание можете да използвате допълнително лепило.

7. Ако желаете можете да нанесете върху дървената поставка оцветител за дървесина.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
поставки за обувки, антре, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg