фирми продукти
представяме
работа
 
Плетено въжено килимче

Освежете интериора си с този лесен и евтин проект – добавете към обзавеждането в дома си ефектно килимче, изплетено от въже. Него можете да използвате за изтривалка или като декорация, или пък да си направите по-малък вариант на същия аксесоар, който да използвате за подложка на масата.

килимче от въже

С помощта на специфичната техника на изплитане можете да създадете килимчета с различни размери и цветове. Материалът на въжето зависи от Вашия вкус, но е добре той да е по-издръжлив – найлон, юта, памук, коноп и прочее. Преди да започнете същинското изплитане, добре е да тествате няколко пъти техниката върху малко парче въже, създавайки малка версия на килимчето.


Какво ще Ви е необходимо:

* въже – тук е използвано такова с дебелина 1.2 см., като 50- 60 метра от него създават килимче с размери 83 х 50 см.
* амбалажна хартия
* по желание: пистолет за топъл силикон


Как да го направите:

Поставете върху работната площ голямо парче амбалажна хартия. Начертайте върху нея кръстче с вертикална линия от 85 см. и хоризонтална линия от 30 см. Тези стойности показват размерите на килимчето, когато достигнете стъпка 4. Използвайте така начертаните линии и при самото изплитане, за да се придържате към формата на килимчето.

1. Започнете от единия край на въжето, като оформите хлабав възел. От дясната страна оставете "опашка" от 75- 80 см., а лявата част оставете хлабава. Внимателно издърпайте клуповете.

килимче от въже

2. Завъртете клуповете наляво, както е показано на изображението. Повдигнете първия клуп и го кръстосайте с втория.

килимче от въже

3. Използвайте "опашката" на въжето, за да в преплетете, както е показано на изображението (отдолу – отгоре – отгоре - отдолу).

килимче от въже

4. Използвайте дългия край на въжето, за да го преплетете диагонално надясно (отгоре – отдолу – отгоре - отдолу). Издърпайте въжето и продължете да плетете по показания на изображението начин.

килимче от въже

5. Следвайте указанията на изображението по-долу. При всяко движение издърпвайте внимателно въжето. Ако желаете, на места можете да захванете нишките с малко течен силикон.

килимче от въже

6. Когато завършите напълно с изплитането на килимчето, завържете здраво края му с конец, за да не се нищи. Зашийте двата края откъм долната страна на килима и нанесете перманентно лепило върху цялото дъно.

килимче от въже

килимче от въже
килимче от въже


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
килимче, аксесоари, въже

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg