фирми продукти
представяме
работа
 
13 красиви градински беседки

Какво е градината без уютна и красива градинска беседка, където да се събирате с приятели, да пиете следобедния си чай или да се отдадете на интересна книга. Голяма или малка, беседката ще се превърне във фокусна точка на всяка градина или дворче, особено ако сте се постарали да я обзаведете ефектно. В зависимост от големината, беседките се наричат още белведери и градински павилиони. Вижте няколко идеи за вдъхновение – красиви постройки в градината, които помещават сякаш цяла стая.


1. Беседка в задния двор


беседки

Както немалко от градинските беседки в западните страни, тази е направена от готови елементи, сглобени в показаната конструкция. Оттам готовата беседка е обзаведена с удобна и издръжлива градинска мебелировка – плетени мебели за сядане с комфортни възглавнички. Отворен от всички страни и заобиколен от зеленина, белведерът предлага чудесно място за отмора в горещите летни дни.


2. Беседка с етажиран покрив

беседки

Красива и стилна, тази беседка е оформена като малко павилионче, заобиколено от цветни лехички. Конструкцията е боядисана в светлосиньо и бяло, а отворите под всеки етаж на покрива осигуряват добра циркулация на въздуха, за да бъде мястото под тях прохладно дори в горещите летни дни.


3. Малка и компактна беседка

беседки

Дори да разполагате с ограничено пространство в двора си, не е необходимо да се лишавате от удоволствието да притежавате градинска беседка. Ето например тази малка конструкция е напълно достатъчна, за да се насладите на кафето си в компанията на приятели, седнали удобно под сянката на дръвче. Беседката е с вградена кръгла пейка, в центъра на която е поставена малка градинска масичка за кафе.


4. Скрита сред зеленина

беседки

Малка и спретната, градинската беседка предлага скришно място за бягство от суетата на света, потънало в зеленина и слънце.


5. Само за снимка

беседки

Направена от готови елементи, беседката е красива и просторна – истинска декорация за двора. Искрящо белият цвят привлича вниманието, а градената кръгла пейка по периметъра на конструкцията осигурява предостатъчно място за сядане.


6. Беседка около дръвче

беседки

Едно нестандартно решение, при което красивото декоративно дръвче не е отрязано, за да се построи градинската беседка, а конструкцията е изградена покрай него. Семпла и ненатрапчива, структурата е решена в тъмен дървесен нюанс и е вградена в предварително монтираната тухлена градинска настилка.


7. Градински павилион с чудесна гледка

беседки

Какво по-хубаво от приятен летен ден до реката, настанени удобно в сенчестата прегръдка на градинската беседка, наслаждавайки се на чаша сок и превъзходната гледка на природата наоколо. Семпла и красива, беседката се превръща в декорация на фона на безкрайната водна шир.


8. Място за забавления

беседки

Това павилионче е част от една по-голяма конструкция – градински кът за забавления, създаден в единия край на двора, в прегръдката на дърветата, чиято тухлена настилка позволява организиране на вечерни партита с танци, барбекю и семейни събирания.


9. Павилион на брега на реката

беседки

Релаксираща атмосфера и приятен ромон на течащата вода – какво повече може да иска човек, настроен за почивка сред природата. Построена на брега на реката, над самия бряг, тази беседка сякаш е скрита в гората далеч от чуждите погледи, но близо до дивата природа.


10. Семпло правоъгълно павилионче

беседки

Семпло и просторно, това павилионче с размери 3 х 3 метра е чудесно място за забавления и сбирки около езерото. Заобиколено от огромна поляна от едната страна и вода от другата, то разполага с всичко, което търсите – прохлада, слънце и свеж въздух.


11. Далеч от чуждите очи

беседки

Приличаща на гъбка сред зеленина, беседката предлага прохлада и усамотение далеч от нежелани погледи. Семплата й структура е компенсирана от красивия шапковиден покрив и комфортното обзавеждане от плетени мебели.


12. Беседка – фокусна точка

беседки

Поставена в далечния край на този огромен двор, градинската беседка с форма на камбанка е превърната във фокусна точка на екстериора. Освен красива, тя е и удобна - заобиколена от зеленина и осигуряваща прохладна сянка.


13. Елегантна постройка сред поляната

беседки

Огромното отворено пространство на градината е омекотено чрез поставянето на малка, но стилна градинска беседка в бял цвят. Елегантната пътечка, заобиколена от зеленина, предоставя лесен достъп до павилиончето, а вътрешността му предлага гледка към цялата околност.


Източник: remodelingcenter.com







4 юли 2012 18:00 | само за снимка и др.
От: венета
невероятно красиви са
13 февруари 2010 19:59 | Чудесни предложения
От: neli
Страхотни са!Ще се жъзползвам от това предложение и една от тях да стане реалност в моя двор!ЧУДЕСНИ ИДЕИ
11 февруари 2010 14:36 | красота
От: Poly
Релаксиращо е само като гледаш снимките!Какво ли друго ни остава в този сив и мръсен град и при тези силно ограничени финансови възможности.Имам малка вила край София, но тя вече е обирана 9 пъти и в нея няма почти нищо.Какво ли ще се случи на някоя от тези вълшебни беседки?...Най-вероятно ще отиде в някоя циганска печка.Въпреки това благодаря за тази красота!
11 февруари 2010 08:43 | беседки
От: tedy
Жалко е, че твърде малко хора живеят в къщи, за да си направят подобно нещо. Страхотни са.
10 февруари 2010 19:29 | За беседки
От: Dragomir
Къде в БГ може да се поръча нещо подобно?
10 февруари 2010 14:20 | 13 красиви беседки в задния двор
От: светла
чудесни са , може да се измисли вариант и с формата на пирамида красиво и полезно остава само да имаш двор за беседката
10 февруари 2010 12:42 | красота и стил :)
От: PEPSI
Мечтая си за някоя от тях да "кацне" в двора ми. Например № 1, 2 или 8
9 февруари 2010 14:25 | kakva li e cenata im...
От: todor
super sa
9 февруари 2010 12:24 | 13 красиви беседки в задния двор
От: mani2009
Много красиво и стилно,мечта
1 ]
9 резултата в 1 страница


ключови думи
беседки, градински беседки, градини

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg