фирми продукти
представяме
работа
 
Хитра странична масичка от... кошница

Направете си евтино и лесно красива и функционална странична масичка за всекидневната или спалнята. Всъщност масичката представлява обикновена плетена кошница, която е превърната в мобилна мебел на колелца.

масички

Масичката можете да използвате за поставяне на книги, списания, напитки и прочее предмети до канапето в хола си или до леглото в спалнята. А като бонус остава вътрешността на кошницата, където можете да съхранявате одеяла, книги и различни предмети, които искате да са Ви на една ръка разстояние.


Необходими материали
:

* здрава плетена кошница с капак – добре е тя да е с по-големи размери и без дръжка върху капака
* 4 броя дървени летви 1х2 (2.5 х 5 см.)
* латексова боя
* 6 броя винтове за дърво (3 см.)
* 4 броя колелца (и винтове за монтажа им)


Инструкции:

1. Преди да започнете монтажа боядисайте цялата външна повърхност и капака на кошницата с латексовата боя и изчакайте да изсъхне напълно.

2. Измерете дължината на кошницата и извадете от получената стойност 4- 5 см. Срежете 2 от летвите на получената дължина и ги поставете във вътрешността на кошницата – в двата края на дъното, на 2- 3 см. от стените.

3. От външната страна на кошницата, отново върху дъното, поставете другите 2 летви, срязани на същата дължина, но със скосени под ъгъл 45 градуса краища. Тези летви също е добре да боядисате предварително с латекс. Изравнете двете двойки дървени летви – от двете страни на дъното, и прокарайте откъм вътрешната страна по 3 винта за дърво.

масички

4. Монтирайте с винтове четирите колелца – по 2 върху всяка летва.

масички

5. Ако възнамерявате да поставяте върху кошницата по-тежки предмети, поставете във вътрешността дървена или пластмасова кутия, която да е на нивото на капака, така че да даде допълнителна стабилност.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
странична масичка, кошници, всекидневна

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg