фирми продукти
представяме
работа
 
Романтични поставки за декоративни свещи

Свети Валентин може да е само един ден в годината, но това не означава, че трябва да се задоволите с романтична атмосфера само за 24 часа. Превърнете миговете с любимия човек в още по-приятно изживяване, като си осигурите мека светлина на декоративни свещи, процеждаща се през деликатна цветна дантела. Можете да използвате декорацията поединично или да съчетаете няколко елемента на едно място.

дантелени поставки за декоративни свещи

Дантелените поставки за декоративните свещи са обработени така, че да се превърнат в своеобразни купички. В тях можете да поставите свещите, но те задължително трябва да с в стъклен съд, тъй като поставките са само с декоративна роля. Не забравяйте обаче, че дантелата (особено когато е обработена с препарат за втвърдяване) е лесно горим материал и никога не оставяйте запалените свещи без надзор.

За да бъдете по-спокойни за своята безопасност, най-добре е стъкленият съд да покрива напълно декоративната свещ, а избрания брой поставки да подредите в красив плитък съд от стъкло или метал, който сте напълнили с вода.


Какво ще Ви е необходимо:

* парче дантела
* спрей за колосване на дрехи (можете да използвате и подходящо прозрачно лепило)
* декоративна свещ в стъклена чашка
* балон
* игла и конец


Как да ги направите:

Използваните тук парчета дантела представляват правоъгълници с дължина между 35 и 53 см., а ширината им е 12 см. Вие можете да направите дантелените купички по-ниски или по-високи – височината им зависи от ширината на дантелата.

дантелени поставки за декоративни свещиЗа да определите колко дълго трябва да е парчето, трябва да се съобразите с обиколката на всяка све и с това колко широка искате да е дантелената купичка. Колкото по-широко направите дъното на купичката, толкова по-малък е рискът стените й да попаднат в контакт с пламъка на декоративните свещи.

1. Срежете парче от дантелата в желания цвят – размерите му съобразете предварително с гореописаните фактори. Подрежете единия ръб (по дължина), като следвате елементите на дантелата – този ръб ще бъде декоративната горна част на купичката.

2. Направете хлабав шев по долния ръб на дантелата, така че при издърпването на конеца парчето да се събере в единия край. Издърпайте донякъде, съобразявайки се с желания диаметър на поставката и завържете на възел.

3. Пришийте двете по-къси страни на правоъгълника една към друга.

4. Поставете в така получения обръч дантела малък балон и го надуйте до желаните размери. Завържете балона и го поставете върху вестници. Опънете дантелата добре, като оформите дъното. Нанесете върху цялата й повърхност спрей за колосване (или разредено с вода лепило) и изчакайте да изсъхне добре според инструкциите.

5. Когато дантелата се втвърди, спукайте балона и внимателно го извадете. Поставете в центъра на всяка дантелена купичка по една декоративна свещ.

Източник: marthastewart.com







1 февруари 2010 15:38 | отговор
От: comfort
Много добри идеи. Благодарим Ви.
1 февруари 2010 13:44 | допълнение към идеята
От: utro
Има една стара техника с колосване. Може да се направи с разтвор от бяло нишесте. Колкото по -малко химикали, толкова по-добре. Освен това самата стъкленица може да се се обгърне с дантелата, и може да се пришие. романтичния ефект няма да е по-малко изящен
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
декоративни свещи, поставки, дантела

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg