фирми продукти
представяме
работа
 
Екологична декорация за спалнята

Макар не всички легла да се продават с добре изявена горна дъска, този елемент от спалнята играе важна роля за цялостната визия на интериора. Ненапразно специалистите предлагат куп варианти за оформянето на тази част от леглото, така че тя да се превърне в истински декоративен акцент. Ако и Вие искате да се възползвате от този ефект, но леглото Ви няма горна дъска, направете си сами такава. Още повече, че ние Ви предлагаме проект, който е не само красив и евтин, но и екологичен.

спалня


Какво ще Ви е необходимо:

* дървен фурнир (или много тънки и гъвкави ленти дървесина)
* дървесина за двете рамки – по-евтина (например тополова) за вътрешната рамка и по-качествена за външната рамка
* лепило за дърво
* дърводелски или тапицерски телбод


Как да я направите:

Красивата плетена текстура на декорацията му придава един естествен природен чар. За да направите дъската, ще трябва да направите две отделни рамки – едната остава скрита и затова може да се направи от евтина тополова дървесина, а другата е външна и е направена от качествена ясенова дървесина. "Пълнежът" пък е от красиви ленти за фурнир в светъл цвят. Лентите се залепват за страничната  рамка, така че краищата им да не се виждат.

спалня

1. Изчислете ширината и дължината на дъската, в зависимост от размерите на леглото. Показаната тук дъска е с размери 196 х 152 см. Тези размери са Ви необходими, за да определите с каква дължина трябва да са лентите фурнир. Сглобете рамката от тополова дървесина, като се съобразите с получените размери.

2. Измерете и изрежете лентите – броят им зависи от ширината на фурнира, от размерите на дъската и от това колко плътна искате да бъде „плетката“. Тук например са използвани ленти с 3 размера – 5, 7.5 и 10 см. Що се отнася до дължината им, част от тях трябва да покриват ширината на дъската, а другата част – дължината й. Измерете и отбележете върху тополовата рамка местата, на които ще поставите лентите – вертикално и хоризонтално.

спалня

3. Залепете вертикалните ленти на местата им в желаната последователност (и на желаното разстояние една от друга), след което ги захванете на място и с няколко телбода. Вплетете хоризонталните ленти фурнир във вертикалните, които вече сте монтирали, като ги поставите в желаната последователност и гъстота. За да стане това по-лесно, започнете от средата и вплетете двата края един след друг. Когато сте готови, залепете и захванете с телбод двата края на всяка лента. Върху самата рамка заковете на равни разстояния 3 (допълнителни) вертикални летви от тополова дървесина, които да служат за опора на фурнира.

спалня

4. Когато сте готови с основната част от дъската, поставете тополовата рамка в предварително сглобената външна рамка от качествена дървесина (тя е и с по-голяма ширина). Монтирайте двете рамки една към друга с няколко винта за дървесина. Нанесете отгоре един или два слоя безцветен полиуретанов лак.

спалня

спалня


Източник: diyideas.com







Няма коментари


ключови думи
спалня, декорация, фурнир

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg