фирми продукти
представяме
работа
 
9 стратегии за декорация на интериора

Когато обзавеждате и декорирате дома си, Вие влагате в интериорите собствения си вкус и индивидуалност. Създаването на дизайна обаче не е толкова лесна задача, тъй като елементите в него постоянно си взаимодействат. За да Ви помогнем в тази насока, ние Ви предлагаме няколко стратегии, с които да създадете съвършения дом за себе си.


Стратегия 1: Избирайте предмети със значение

дизайн

Когато декорирате, стремете се не просто да пълните интериора, а да го изпълвате със символика. Търсете елементи, които изразяват Вашата индивидуалност и вкусове, и които Ви карат да изпитвате приятни емоции. Предварително трябва да знаете какъв дизайн искате да постигнете и какво не искате. Дори ако това означава да смесите любимите си стилове и да съчетаете няколко дизайна.


Стратегия 2: Наслоете цвят върху материя

дизайн

Изчистеният дизайн на интериорите може да бъде освежен чрез наслояване на няколко ярки цвята. Освен цветовете, могат да се смесят и няколко материала – стъкло, дървесина, бамбук, метал, теракота.


Стратегия 3: Създайте дизайн, който събира

дизайн

Семейната стая или всекидневната трябва да създава усещането за спокойствие и да приласкава цялото семейство на едно място. Именно затова е толкова важно да изградите интериора така, че той да бъде цялостен, но едновременно с това и да отделите визуално място за всяко занимание – за игра, за четене, за разговори.


Стратегия 4: Използвайте практични предмети за акценти


дизайн

Декоративните акценти придават на интериора онзи индивидуален чар, който го прави интересен и свеж. Ако обаче за всеки интериор използвате тематични акценти, то тогава ефектът ще е двоен. Пример за това е кухнята, където можете да поставите продуктите и подправките в прозрачни бурканчета и да ги подредите на видно място. Или да използвате за декорация красиви керамични съдове и прибори.


Стратегия 5: Интегрирайте работните места

дизайн

Домашният офис може да бъде вграден в подходяща ниша, така че да не заема излишно място. Освен това по този начин можете да скриете работното място зад врати, когато не го използвате. Една неголяма ниша или вграден гардероб например могат да поберат малък плот за бюро и няколко рафтчета, а под тях можете да вместите сгъваем стол или табуретка за сядане.


Стратегия 6: Интериорен стил извън дома

дизайн

Местата извън дома най-често биват пренебрегвани по отношение на дизайна. Външните пространства обаче – градина, двор, веранда и дори голямата тераса, могат да се изградят като продължение на дома. На пазара вече има достатъчно мебели за екстериорна употреба, които са достатъчно красиви, за да оформите с тях индивидуален дизайн и да изградите външна всекидневна или пък лятна кухня.


Стратегия 7: Използвайте унифициращи акценти


дизайн

Използването на конкретен цвят, материал или акцент из целия интериор или дори из целия дом служи като свързващ елемент на отделните сектори в дома. Така както еднаквият стил на обзавеждане обобщава всички помещения в единен интериор, така и общите акценти създават усещане за цялостност.


Стратегия 8: Намерете мечтаната материя

дизайн

Обградете се с приятни за окото материи, които Ви карат да се чувствате уютно. Дори да не можете да си позволите да обгърнете целия интериор с коприна, кадифе или пък сатен, достатъчно е да изберете няколко акцента в желаната материя – завесите, тапицерията на канапето или пък дори няколко възглавнички за декорация.


Стратегия 9: Създайте тематични групи


дизайн

Аксесоарите и акцентите за декорация създават още по-голям ефект, ако ги подредите на тематични групи. Темата може да е в цвета, формата или вида на акцентите, в материала, от който са направени, или стила, който представляват. Групичките обаче не трябва да са твърде големи, за да не се получи визуално претрупване.


Източник: sunset.com







Няма коментари


ключови думи
интериори, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg