фирми продукти
представяме
работа
 
Креативни декоративни възглавнички

Изграждането на един интериор включва няколко пласта – тяхната конструкция е в обзавеждането, а пълнежът им са детайлите. Мебелите и цветовите палитри са от съществено значение, но детайлите са онази част от интериора, която го оформя и му придава характер. Ето защо всяко помещение може да бъде преобразено с помощта на няколко нестандартни аксесоара. Вижте няколко креативни декоративни възглавнички, които внасят индивидуалност в интериорите.


Декорация от копчета

възглавнички за декорация възглавнички за декорация


Калъфката на тази декоративна възглавничка е декорирана с нестандартен десен – свежо дръвче, създадено от парче филц (стеблото) и множество копчета с различна форма и размери (короната). За да се оформи короната на дървото, копчетата са пришити към калъфката, като някои от тях леко се припокриват помежду си.


Декорация с панделки

възглавнички за декорация възглавнички за декорация


Няколко парчета панделка в различни цветове, залепени върху калъфката, преобразяват тази декоративна възглавница. Лентите са залепени вертикално и хоризонтално, като двете редици са преплетени в края си. Крайчетата на всяка панделка са подрязани под ъгъл, а ръбчетата са запечатани чрез нагряване, за да не се разнищват.


Филцови цветчета

възглавнички за декорация

Скъпият дизайнерски стил може да бъде пресъздаден с помощта на готово изрязани детайли от филц, залепени към калъфката на едноцветната декоративна възглавничка с помощта на текстилно лепило.


Декорация със сито


възглавнички за декорация

За да се направи една и съща декорация на няколко места, освен шаблон или щампа, може да се използва и декорация със сито. Така обикновените едноцветни декоративни възглавнички бързо и лесно се превръщат в свеж детайл от интериора.

Филцови пеперуди

възглавнички за декорация

Още една идея, която напомня за дизайнерските решения в интериора – върху калъфката на възглавничката са залепени няколко еднакви по форма и размер, но различни по цвят пеперуди, изрязани от филц. За да се получи триизмерен ефект, пеперудите са залепени частично, като крилцата им са леко повдигнати нагоре, а няколко от тях за залепени в края на възглавничката, сякаш всеки момент ще отлетят оттам.


Трансферирани изображения

възглавнички за декорация

Онези, които предпочитат нестандартните изображения, могат да заложат на мотиви, които са директно трансферирани върху плата. За целта съществува специална хартия за принтер (т.нар. transferable ink-jet printer paper), чрез която изображенията могат да бъдат прехвърлени върху всякакви повърхности. Тъй като тази техника обикновено допринася за лека промяна в цвета на тъканите, границата е маскирана с няколко ленти в друг нюанс.


Текстурни цветчета


възглавнички за декорация

Декоративната филцова възглавничка е освежена с триизмерна декорация от вълнена материя – цветчетата са оформени по желания начин и са залепени върху филца с лепило за тъкани.


Кръгла хавлиена възглавничка

възглавнички за декорация

Тази декоративна възглавничка е направена от стара хавлиена кърпа и малко плат – кърпата е прегъната надве, а двата й ръба са пришити един към друг. В двата края пък са пришити две кръгчета от плат, така че ръбовете да бъдат от вътрешната страна, а към така получената калъфка е добавен пълнеж.


Декоративни възглавнички от стари пуловери

възглавнички за декорация възглавнички за декорация


Старият пуловер или жилетка могат да се превърнат в нестандартни калъфки за декоративните възглавнички (могат да се поставят и върху вече съществуваща калъфка). Дрехата се оформя в желаната форма и се зашива, като копчетата могат да бъдат оставени за по-голям ефект.


Източник: bhg.com







9 юли 2010 17:07 | Супер!
От: Мая
Браво на Вас!Страхотни сте!Ще използвам идеите Ви с благодарност!
11 февруари 2010 14:49 | bravo
От: Petq
много хитро браво
11 февруари 2010 00:42 | красота
От: Ирка
невероятни са
10 февруари 2010 13:46 | hitro
От: titi
много добра идея,особенно ако си в къщи и нямаш какво да правиш. Или си в снежен капан, има достатъчно време да си поизчистиш гардероба! :)
9 февруари 2010 17:10 | БРАВО!
От: Миглена Ваньова
Невероятни идеи-отдавна не бях попадала на нещо подобно!!!
9 февруари 2010 15:14 | Идейно!
От: Dani
В тези трудни времена ....... може да ни е уютно и без да отделяме пари за нови неща! Страшно интересно и затова, защото няма да се повтори ....... всеки е с различен гардероб....!!!
28 януари 2010 11:15 | Много интересно!
От: Жозефина
Аз съм фен на декоративните възглавнички и често купувам, ала предложените тук идеи са чудесен начин човек да създаде възглавнички с индивидуален почерк!
19 януари 2010 14:15 | ЧУДЕСНИ
От: ПЕНЧО РАДЕВ
ДРАЗНЯТ МИ ВЪОБРАЖЕНИЕТО И МИ ДОСТАВЯТ НАСЛАДА
8 януари 2010 18:14 | декоративни възглавници
От: Поликсена Евтимова
аиде стига бе ..............страхотни са.
8 януари 2010 15:18 | superski saaaaaaaaaaaaaaaa
От: rayna
skoro ne mi beshe popadalo neshto tolkova supersko
1 ] 2
12 резултата в 2 страници


ключови думи
декоративни възглавнички, интериори, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg