фирми продукти
представяме
работа
 
Коледни тенденции

Макар празничната декорация да е нещо строго индивидуално, е нея се оформят няколко тенденции, които в никакъв случай не са задължителни, но могат да Ви вдъхновят за Вашата собствена коледно-новогодишна декорация.


Цветовете на Коледа: Червеното е винаги на мода

красиви коледни тенденции

Класическият тъмночервен нюанс е един от вечните коледни цветове, който никога няма да ни омръзне. Вместо ярки тонове обаче, можете да използвате керемиденочервени нюанси, които да съчетаете с някои нетрадиционни цветове, различни от бялото и зеленото - например пурпурно, златисто и черешово (ако предпочитате едноцветен дизайн).


Цветовете на Коледа: Наситени нюанси и много блясък

красиви коледни тенденции

Наситените нюанси са все по-предпочитани за празничната украса, измествайки от трона меките пастелни тонове. Бургундско червено, пурпурно и кралско синьо – това са цветовете, които присъстват все по-често в коледната декорация, в съчетание помежду си или с други цветове. Освен по-ярки тонове, в коледната украса властва все по-често и блестящата декорация – метални елементи, фалшиви скъпоценни камъни, кристали и брокат.


Цветовете на Коледа: Свежо зелено

красиви коледни тенденции

Наред с червеното и бялото, друг традиционен коледно-новогодишен цвят е зеленото. Пастелните нюанси обаче постепенно биват изместени от свежозелените тонове, вдъхновени от природата, връщайки блясъка на традиционната Коледа, обвита в зеленина. От ябълково зеленото до нюансите, напомнящи узряло киви – свежите тонове връщат времето назад, за да възвърнат класическото съчетание между червено и зелено.


Цветовете на Коледа: Неутралните нюанси внасят живот

красиви коледни тенденции

Кафявото, сивото, кремавото и графитеното могат да се съчетаят чудесно с традиционните нюанси на празниците – златисто, червено и бяло. На фона на бялото например, тези наситени нюанси изпъкват чудесно, създавайки ефектен акцент. От своя страна матовите сиви нюанси могат да заменят сребристите тонове, без да бъдат твърде помпозни.


Тенденции при коледното дръвче: Ръчно приготвени орнаменти за повече индивидуалност

красиви коледни тенденции

Дали ще направите орнаментите и декорацията сами или само ще украсите по свой вкус вече готовата декорация, ръчно направените от Вас неща ще са винаги оригинални и чаровни по свой собствен начин. Има множество начини да придадете на аксесоарите своя индивидуален почерк – някои от тях много лесни (например с обикновена апликация), а други малко по-трудоемки (например брокатено покритие). Тази тенденция обаче не се отнася само за орнаментите за елхата – тя може да се прилага и върху празничните покривки за масата, декоративните възглавнички, акцентите за маса и прочее.


Тенденции в интериора: Преспи от изкуствен сняг

красиви коледни тенденции

Без да се налага да усещате студа навън, изкуственият сняг ще допринесе за зимната атмосфера в дома Ви, дори навън да не е наваляло. Той може да се използва за декорация на коледното дръвче, на празничната маса, на орнаментите и дори върху пода, струпан на малки купчинки около празничната елха.


Тенденции в интериора: Две коледни дръвчета са по-добре от едно

красиви коледни тенденции

Ако едно коледно дръвче не Ви е достатъчно, защо да не украсите и второ? Изберете изкуствена елха с нетрадиционен вид (например в синьо, розово или бяло) и го украсете тематично.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
Коледа, коледна украса, празнично обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg