фирми продукти
представяме
работа
 
Красиви свещници от парчета дърво

Направете си сами красив аксесоар за празничните вечери у дома. За целта са Ви необходими само няколко дървени шайби и декоративни свещи. Така получените аксесоари съчетават уюта на пламъка и топлината на дървесината.

                                        аксесоари

Преди да започнете, изберете диаметъра на шайбите, дебелината на всяка от тях, големината на отвора за декоративната свещ и типа дърво. Добре е парчетата да са с по-голяма дебелина (поне 2 см.), за да се намали рискът свещта да се наклони или да падне. От друга страна отворът трябва да пасва добре на диаметъра на използваната декоративна свещ, за да не се мести и накланя тя.


Инструкции:

1. Изберете дървено пънче, от което да срежете шайбите – изберете такова, което е сравнително симетрично и без големи възли, които биха затруднили рязането. Захванете пънчето с менгеме и нарежете парчетата с желаната дебелина. Ако не Ви се занимава с това, помолете познат да нареже дървото на шайби или поръчайте това на дърводелец.

2. Поставете шайбата върху работната площ (захванете със скоби, за да не се мести) и изберете бургия с подходящ размер, пасващ на диаметъра на декоративните свещи, които ще използвате. Пробийте отвора на желаното от Вас място върху дървения диск, като се съобразите с предварително избраната дълбочина. Почистете от прах.

3. Облицовайте дупката за свещта с алуминиево фолио, за да намалите риска от запалване на дървесината. Освен това можете да намокрите повърхността на всяка поставка с вода, като подновявате влажното покритие редовно. Поставете стабилно свещта в отвора и запалете. Можете да поставите няколко поставки една до друга и да доукрасите с дървена шайба без отвор.

Забележка: Макар така получените поставки за декоративни свещи да са много красиви, не забравяйте, че те са лесно запалими – затова никога не оставяйте свещите запалени без надзор и ги сменяйте, когато се стопят до 4- 5 см. над повърхността. За да намалите риска от запалване, можете да третирате предварително шайбите със специални покрития, забавящи горенето, а когато ги поставяте върху масата ги подредете върху негорима повърхност.

Източник: readymade.com







Няма коментари


ключови думи
Коледа, свещници, празнична декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg