фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите сами снежен глобус

Всички си спомняме от детските години онези магически топки, които при разтръскване обгръщаха в снежинки фигурките в стъклената сфера. В момента на пазара можете да намерите разнообразие от снежни глобуси, (т. нар. преспапие) но за по-сръчните предлагаме да си направят такъв сами, избирайки собствен дизайн и размери. Ето и инструкции за това как да направите този толкова красив зимен аксесоар.

аксесоар


Необходими материали:

* стъклен или пластмасов глобус с гумена основа и пластмасова поставка – потърсете в специализираните магазини за цветя специалните аквариуми за подредба на цветя (в краен случай можете да използвате и сферичен буркан със завинтващ се капак, стига да отговаря на условията)
* епоксидно лепило
* керамични, стъклени или пластмасови фигурки по желание
* дестилирана вода
* течен глицерин (от аптеките)
* бял брокат (блясък на прах)

аксесоар
Цветарски аквариум.



Инструкции:

1. Изберете подходящ глобус, най-добре цветарски аквариум, който се продава директно с пластмасова поставка и се затваря с гумена основа.

2. Използвайте епоксидното лепило, за да прикрепите фигурката (фигурките) към гумената основа или от вътрешната страна на капачето (в зависимост от вида на сферата).

3. Обърнете глобуса с отвора нагоре и го напълнете с дестилираната вода, докато нивото й стигне точно под ръба (или резбата за завинтване на капачето). Добавете 1 супена лъжица глицерин, за да сгъстите течността в сферата.

4. Поръсете вътре желаното количество брокат.

5. Застанете над мивката и внимателно поставете капачето със залепената фигурка във водата. Затворете плътно, като завинтите капачето или изпънете гумената основа върху отвора, за да го запечатате (в зависимост от вида на затваряне). Целта е да затворите глобусът добре, така че да няма риск от изтичане на течност.

6. Поставете пластмасовата поставка (или нещо, което да служи за такава) и обърнете глобуса.

7. За още повече блясък можете да изложите готовото преспапие върху сребриста поставка за вино.


Източник: bhg.com







21 декември 2009 23:53 | Цветарски аквариум?
От: неда
Някаква идея къде може да има от тези цветарски аквариуми? Някой намирал ли е досега?
21 декември 2009 09:33 | отговор
От: comfort
Не съм разглеждала по магазините, но предполагам, че покрай празниците може да се намери по магазините за 1 лев или специализираните магазини за празнична декорация. А може да се използват също бели конфети или сух изкуствен сняг (не от този във вид на спрей).
20 декември 2009 20:13 | Брокат
От: Златка
А къде може да се намери този бял прах дето му викате брокат ?
20 декември 2009 15:24 | дестилирана вода
От: ot kaka ti
ili ot klimatika
19 декември 2009 15:23 | дестилирана вода
От: Zlati
От дъжда например ... или от бензиностания :)
19 декември 2009 14:32 | дестилирана вода
От: Anna
kade moga da namerq destilirana voda?
1 ]
6 резултата в 1 страница


ключови думи
Коледа, коледна украса, преспапие

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg