фирми продукти
представяме
работа
 
Шкафче с няколко лица

Ето как може по три различни начина едно обикновено бяло шкафче – скрин да се трансформира в истински акцент за спалнята или детската стая.

Преди: Безлично шкафче – скрин

шкафче

Напълно стандартно шкафче в бяло, което обаче може да бъде превърнато в един от акцентите в интериора с малко въображение и идеи.


Флорални мотиви

шкафче

Смела графична декорация, която придава на мебела съвременно излъчване. За декорацията е използван увеличен на размери постер в синьо и бежово, поставен върху графитен фон.

шкафче

Избраният постер се изрязва по очертанията с остро ножче и се залепва към шкафчето, като повърхността му може предварително да е боядисано във фонов цвят. Освен това, за да паснат на дизайна, са сменени и дръжките на мебела.

шкафче


Имитация на кожа

шкафче

Вдъхновен от красотата на кожената материя, този дизайн имитира плътна кожена облицовка върху целия шкаф.

шкафче

А целта целият шкаф е боядисан в шоколадово, а ръбовете са изрисувани със специален златист маркер, за да се оформят "шевовете". Старите дръжки са демонтирани, а на тяхно място са поставени къси ремъци от изкуствена кожа.

шкафче

шкафче


Старинен завършек

шкафче

Няколко пласта боя, нанесена на сухо, придава на иначе стандартната мебел един интересен и старинен вид. Старинните метални дръжки допълнително подсилват ефекта.

шкафче

За да се постигне този ефект, предварително целият шкаф се обработва със специален гланц, а излишъкът се избърсва с парцал. Най-отгоре се нанася безцветен лак, който запечатва ефекта.

шкафче

шкафче



Източник: diyideas.com







5 декември 2009 22:03 | starinen efekt
От: amarian
Potyrsete v I-net decoupage-shaby shick - taka se nari4a tazi moda pri mebelite.
4 декември 2009 14:59 | starinen efekt
От: katia
mnogo vi blagodaria za otgovora chakam s interes oshte interesni idei
3 декември 2009 12:26 | отговор
От: comfort
Конкретно за третия проект като материали пише: Milk paint (незнам какъв е българският вариант на тази боя, но пише, че съхне много бързо) и Antiquing glaze (гланц за постигане на старинен ефект). Нанася се боята, след това гланцът, избърсва се излишъкът от гланц и се нанася слой прозрачен полиуретанов лак. Като допълнение могат да се залепят летвички за фриз, за да се постигне по-триизмерен ефект.
3 декември 2009 12:12 | starinno shkafche
От: katia
blagodaria za barzia otgovor az giveia v ispania moge li da si zakupia ot tuk materialite imate li informacia dali tu k se prodavat i v bg ima li specialisti koito mgat da postignat tosi efekt i kade moge da se otkriat
3 декември 2009 09:54 | отговор
От: comfort
Избрахме да не описваме как се постига ефектът, тъй като се използват специфични продукти. Принципно вторият дизайн се получава, след като шкафчето се боядиса в кафяво, а *шевовете* се очертават със специален златист маркер, след което се монтират кожените дръжки. А старинният ефект се постига с помощта на специални оцветители - материали, които са широко разпространени в САЩ, но не са толкова познати в България. Именно затова предпочетохме просто да покажем красивите ефекти, без да добавяме подробно описание.
2 декември 2009 19:00 | starinen efekt
От: katia
izobshto ne se razbira kak se postiga tozi efekt daite po palna informacia za boite i za postavianeto im
1 ]
6 резултата в 1 страница


ключови думи
шкафче, мебели, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg