фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни фенери за верандата

Ако искате да украсите двора, верандата или дори терасата си с лесна за направа вечерна декорация с фенери, ето един подходящ проект. За фенерите не са Ви необходими някакви специални материали, тъй като са Ви достатъчни няколко обикновени бурканчета и малко стоманена тел. Вижте повече подробности за проекта, с чиято помощ ще осветите и украсите екстериора на дома си, и ще придадете повече уют на вечерите навън.

екстериори


Необходими материали:

* няколко прозрачни стъклени бурканчета (добре е да са с по-закръглена форма, например такива от мед или краставички)
* здрава тел (от галванизирана стомана)
* ножици/ клещи за рязане на тел
* кибрит или запалка с дълга дръжка
* декоративни свещи
* мерителна рулетка
* клещи с тънък връх

екстериори


Инструкции:

1. Измийте бурканите с топла вода и отстранете напълно етикетите. Оставете ги да изсъхнат добре.

2. Измерете обиколката на бурканите около гърлото. Срежете парче тел с дължина няколко сантиметра повече от измерената стойност. Огънете телта около гърлото на един от бурканите, така че да се образува кръг, без обаче да увивате краищата. Срежете още едно парче тел – с дължина около 25- 27 см., за да направите дръжката.

екстериори

3. Прегънете второто парче тел под формата на буквата U и извийте краищата й около другото парче, така че те да попаднат в двата противоположни края на кръга (вижте снимката по-долу).

екстериори

4. Поставете отново телта около гърлото на буркана, като се уверите, че тя попада стабилно между нарезите, за да не се изплъзва. С помощта на тънките клещи увийте двата края здраво, като по време на процеса се уверите, че двата края на дръжката са разположени правилно, за да стои фенерът изправен.

екстериори

5. Срежете от телта парче с дължина няколко сантиметра по-голяма от обиколката на парапета, върху който ще окачвате фенерите. Увийте парчето стабилно около дръжката и около парапета, като завиете краищата навътре, за да не се нарани някой на тях. Поставете свещите вътре в бурканите и ги запалете с дълга запалка, за да не се изгорите. Ако искате да създадете по-интересна декорация, можете да окачите в редица няколко такива фенерчета в буркани. Въпреки че свещите са обградени със стъкло, не оставяйте фенерите без наблюдение, особено около деца и домашни любимци, тъй като те могат да се счупят и да създадат пожар.

екстериори


Източник: craftynest.com







Няма коментари


ключови думи
фенери, веранда, екстериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg