фирми продукти
представяме
работа
 

Градински мебели от ратан

За контакти: Мебели Идеа

Мебелите от ракита и ратан са изработени от напълно естествени материали. Технологията, по която се правят, се е запазила във вековете и води началото си от племената в Югоизточна Азия. Мебелите от ратан са красиви, леки, издръжливи и напълно екосъобразни.

Ратановата палма е изключително гъвкава и издръжлива пълзяща лиана, която расте при почти 100% влажност на въздуха в страни като Малайзия, Индонезия и Сингапур. Известна е като най-дългото растение в природата – достига до 250 метра дължина. Няма възли и разклонения, което я прави изключително удобен материал за специалните оплетки, с които ратанът става още по-здрав и издръжлив. От него се изработват всякакви изделия – мебели, маси, столове, шезлонги, постелки, рогозки, кошове, дори чадъри.

Мебели се изработват и от бамбук, лико, върба и дори от хартиени влакна, увити около телена сърцевина във формата на въже. Ратановите мебели обаче са едни от най-издръжливите и изящно изработени продукти, които могат да се намерят на пазара.

Градинските мебели от ратан са почти изцяло изработени на ръка. Производството им изисква изключителна сръчност и умение. Процесът на оплитане не отделя почти никакви ненужни отпадъци, което прави този древен метод изключително устойчив и природосъобразен и днес. При правилно съхранение ратановите мебели имат дълъг живот – около 20-25 години. Изделията от ратан са издръжливи на висока влажност на въздуха и запазват своята гъвкавост за много дълго време, което ги прави отлични за честа употреба.

Тяхното почистване е изключително лесно и като правило ратанът задържа малко замърсявания по себе си. Ратанът може да се оцветява с органични багрила в топли медни до наситени маслинови натурални нюанси.

Все по-разпространен става и синтетичният ратан, който има отлична издръжливост и надеждност при дългогодишна употреба на открито.

Атрактивните предложения на Мебели ИДЕА за градината включват: градински маси, столове, кресла, дивани, лежанки, изработени от синтетичен ратан.

Публикувано на: 26 август 2015
посещения: 10212
ключови думи
мебели от ратан, ратанови мебели, градински мебели, градински маси, градински столове


Продукти от същата фирма


Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg