фирми продукти
представяме
работа
 
Sunday Times: Имотите на българското черноморие като златна мина

Sunday Times: Имотите на българското черноморие като златна мина"Имотите по българското черноморие привличат чуждестранни инвеститори като пчели на мед." Това пише авторитетният британски вестник Sunday Times. Чужденците, изглежда, купуват имоти, докато си лежат на плажа, коментира изданието. Авторите цитират брокери, според които в момента има 40 или 50 агенции, които предлагат имоти по крайбрежието на чужденци.
Вестникът описва ситуацията по следния начин: "На едната улица имате сергия за дрехи и сергия за сандвичи и между тях - сергия, на която се продават имоти."

Черноморското крайбрежие на България е балканската версия на Коста дел Сол, допълва Sunday Times. Изданието отбелязва, че интересът към имотите е не на хора, които търсят домове, в които да изкарат отпуските си, а на инвеститори, които се надяват да спечелят от постоянно увеличаващите се цени.

Друг британски вестник - Observer, допълва примерите на британци, купили имоти в България. "Мястото е много запазено, хората са приятни и плажовете са красиви", разказал за вестника 25-годишен британец от Лестър, който заедно с приятелката си купил апартамент в Равда за 36 хил. евро, след като били на двуседмична почивка там.

Изданието посочва, че новите, по-евтини полети от Великобритания до България правят черноморското крайбрежие процъфтяваща туристическа дестинация и разумен избор за тези, които купуват имоти в чужбина. "Стандарт" научи, че само преди 4 дни в планинския ни курорт Банско са пристигнали представители на английски инвестиционен фонд, които са били придружавани от служители на английското посолство у нас. Чужденците са обявили категорично, че са готови да инвестират 80 млн. евро в строителство на жилища на територията на общината.

в. Стандарт


22 август 2005
Няма коментари


ключови думи
имоти, черноморие, инвеститори, британски вестник, брокери, жибища, наеми, инвестиционен проект


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg