фирми продукти
представяме
работа
 
Испанската Ferry Group инвестира в голф игрище до Кътина

Испанската Ferry Group инвестира в голф игрище до КътинаПрезидентът на испанската компания Ferry Group г-н Мануел Санчес и и. д. кмет на София г-н Минко Герджиков подписаха вчера договор за прехвърляне на дяловете на общината в дружество "Спортен център - Кътина" на испанската фирма, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Прехвърлянето на дяловете става в изпълнение на решение на СОС. Реализацията на проекта е част от стратегията за развитие на София като много добро място за бизнес и за туризъм.

Голф игрището ще се намира до с. Кътина и ще е на обща площ от 1600 декара. Първата част на проекта е на площ от 900 декара. Инвестицията е за над 100 милиона евро.

Голф игрището ще бъде от много висок клас ПАР 72 и на него ще могат да се играят международни турнири.

Към игрището ще се създаде международно голф училище с отлични преподаватели като целта е голфът да се популяризира на национално равнище.

Проектът включва изграждане на хотелска част с басейни, вили и бунгала. Жилищната част ще предлага качество и услуги, отговарящи на обслужване пет звезди.

Комплексът ще осигури работни места за над 400 човека.
Създаден е голф клуб, който ще бъде отворен за цялото общество на национално равнище. Целта на г-н Мануел Санчес е да превърне България в туристическа голф дестинация.

Амбициите на инвеститорите са голф игрището да посрещне първите си гости още догодина. Реализацията на първия етап на проекта, който включва голф игрището и част от жилищните сгради ще приключи до 3 години.

В България има три работещи голф игрища. Първото голф игрище беше построено преди пет години край Ихтиман. Воторото се намира край река Искър, в близост до Елин Пелин, а третото действащо голф игрище е край Сливен.


12 август 2005 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Ferry Group, община, споретн център, Кътина, голф игрище, стратегия, проект


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg