фирми продукти
представяме
работа
 
Руснаци изкупуват парцели по морето

Руснаци изкупуват парцели по моретоСтроителни предприемачи от Русия изкупуват масово земи на юг от Бургас, като най-фрапантна е инвазията в Крайморие. Мастити бизнесмени от Москва са изкупили чрез посредници хиляди декари край морето. Засега построени хотели няма, тъй като парцелите все още не са в регулация. Чуждите предприемачи са инвестирали в земи между 500 000 и 3-4 млн. евро. Московчани смятат да строят в Крайморие хотели, баровски къщи и ваканционни комплекси.

Туроператори от Украйна пък са започнали да купуват хотели около Ахтопол и Синеморец. Още по-голям е интересът на руските бизнесмени към Свети Влас. Еднофамилни летни вили и апартаменти в курортното селище се харчат като топъл хляб на руския пазар. Според брокери това е основният фактор, който вдигна цените на имотите в Свети Влас и ги изравни с тези в световноизвестния курорт Слънчев бряг.

От 10 години руският интерес не секва и към имотите по Северното Черноморие. И там основните играчи са строителни фирми, които търсят голи парцели най-много край Белите скали, Сборно място край Балчик и във вилната зона между Балчик и Албена. Предприемачите строят къщи и хотели до ключ и после ги продават на сънародници. Най-добрите им клиенти сега били руски емигранти в Германия, твърдят местните. Средно голяма вила с всички екстри, включително басейн, струва 200 000 евро. Руснаци строят селище от 5-6 къщи до Оброчище, 10 вили до село Рогачево. А в Кранево вече има цял квартал на руски евреи. Всички са средни риби, няма милионери и известни имена, твърдят съседите им.
в. Стандарт


1 август 2005
Няма коментари


ключови думи
парцели, черноморие, застрояване, хотели, вили, инвестиции, курортни селища, крайморие, свети влас, ахтопол


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg