фирми продукти
представяме
работа
 
Министерство на икономиката подписва договор с "Линднер"

Министерство на икономиката подписва договор с "Линднер"Днес министърът на икономиката Милко Ковачев ще подпише договор с "Линднер" АД, Германия и неговото българско дружество "Бизнес Парк София" ЕООД, съобщиха от пресслужбата на министерството. Договорът е за реализацията на инвестиционния план на германската компания в България и за изграждане на елементите на техническата инфраструктура.
Министърът на икономиката Милко Ковачев е упълномощен от Министерския съвет, с решение № 582 от 27 юни 2005 г., да сключи от името на Република България договора за изграждане на елементите на техническата инфраструктура, необходими за реализацията на инвестиционния план. В него е предвидено българската държава да финансира и осигури изграждането на определени елементи на инфраструктурата. Реализирането на посочената инфраструктура ще се извършва от "Бизнес Парк София" ЕООД и "Линднер" АД.

Общата стойност на инвестиционния план със срок на реализация три години, до 2007 г. включително, възлиза на над 150 млн. лв., и се предвижда да се разкрият над 6 000 работни места за 3-годишния период.

"Линднер Холдинг", Германия е първата компания, която получи сертификат № А-001/04.11.2004 г. за първи клас инвеститор по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Компанията е една от най-големите в Европа за строителство и производство на строителни материали. Фирмата има 21 клона в Германия и 14 в чужбина.


8 юли 2005 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
линднер, бизнес парк софия, инвестиционен план, техническа инфраструктура, договор, финансиране


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg