фирми продукти
представяме
работа
 
4 млн. лв. за техническата инфраструктура на "Бизнес Парк София"

4 млн. лв. за техническата инфраструктура на "Бизнес Парк София"Правителството ще предостави 3 960 000 лв. за изграждането на нова и/или реконструкцията на съществуващата техническата инфраструктура на "Бизнес Парк София" ЕООД и "Линднер" АД, съобщиха от пресцентъра на МС. Това предвижда приетото от Министерския съвет постановление за предоставяне на средства от републиканския бюджет за 2005 г. по бюджета на Министерството на икономиката за финансиране изграждането на елементи от техническата инфраструктура, необходима за реализацията на инвестиционния план на "Бизнес Парк София" от “Линднер Холдинг” – Германия.
Инвестиционният план на “Бизнес Парк София” е сертифициран от Българската агенция за инвестиции.

Над 150 млн. лв. ще бъдат инвестирани в "Бизнес Парк София" през следващите три години. На 19 май т. г. Министерският съвет определи инвестиционния план на дружеството за инвестиции на "Бизнес Парк София" ЕООД в Столична община, районите "Младост" и"Витоша", за насърчаване по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

Проектът "Бизнес Парк София" включва изграждането на модерен бизнес комплекс, разположен в югоизточната част на гр. София – пресичането на Околовръстното шосе с бул. “Ал. Малинов”. Общата му площ е 220 000 кв.м. От тях 100 000 кв. м. са парково пространство, а останалите 120 000 кв. м. ще са корпоративни и търговски сгради. Проектът е част от една по-мащабна концепция за инвестиционен проект "София Парк". Неговата реализация започна през 2001 г. Общият обем на реализираните капиталовложения до август миналата година възлизат на 73 609 000 лв. Разкритите работни места са 3 500.

Сертифицираният инвестиционен план включва разширяване и модернизация на Бизнес Парк София, както и изграждането на другите компоненти от проекта "София Парк" - Високотехнологичен център; Център за услуги и Жилищен парк София.

Инвестиционният план предвижда за 3-годишния период на реализиране на проекта "Бизнес Парк София" да бъдат разкрити общо 6 300 нови работни места.
Бъдещето развитие на проекта е важно както за разширяването на търговската и бизнес инфраструктура на столицата, така и за разкриването на нови работни места и повишаването на жизнения стандарт и благосъстоянието на жителите от региона. Подобряването на инфраструктурата на този район (южната дъга на Околовръстния път) е от ключово значение за столицата и ще бъде от полза за целия транспортен трафик, преминаващ оттам.


23 юни 2005 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
бизнес парк софия, линднер, инфраструктура, изграждане, модернизация, проект, правителство, бюджет, финансиране


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg