фирми продукти
представяме
работа
 
Почти 4 млн. лв. за инфраструктура в област Пазарджик

Почти 4 млн. лв. за инфраструктура в област ПазарджикОбщо 3 947 795 лв. ще бъдат вложени в модернизацията на инфраструктурата в област Пазарджик. Със средства от "Публични инвестиционни проекти" ЕАД ще бъдат реализирани 10 обекта. В края на март правителството одобри проектите с национално или местно значение, които ще се изграждат със средства на дружеството. На преговорите с МВФ беше постигнато съгласие 220 млн. лв. от капитала му да бъдат използвани през второто и третото тримесечие на 2005 г. за реализирането на обекти с цел подобряване на инфраструктурата в страната.

С осигуреното от правителството финансиране ще бъде реконструиран пътя Пазарджик-Панагюрище и Пазарджик-Бошуля-Ветрен. Ще бъде изградена и нова пътна връзка на село Синитево с жп подлеза.

Със средства от "Публични инвестиционни проекти" ще бъде изграден нов колектор в село Величково и канализация на улица "Божур" в гр. Панагюрище. Нов водопровод ще има и в Цигов чарк. Ще бъде доизграден и водопровода Ракитово-Костандово-Дорково, чието строителство е започнато през 80-те години. Ще бъде изградена и нова водопроводна и канализационна мрежа на главната улица в село Капитан Димитриево, община Пещера, и ще се реконструира вътрешната водопроводна мрежа на гр. Костандово, община Ракитово.

От “Публични инвестиционни проекти” в цялата страна се финансира изграждането на над 300 публични инвестиционни проекта с национално или местно значение. Приоритет при определянето им имат инфраструктурните проекти с висока икономическа и социална значимост.


23 юни 2005 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
пазарджик, инфраструктура, модернизация, ремонт, изграждане, инвестиционни проекти, реализация


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg