фирми продукти
представяме
работа
 
Над 3 млн. лв. за публични инвестиционни проекти в Пернишка област

Над 3 млн. лв. за публични инвестиционни проекти в Пернишка област5 проекта на стойност 3 030 667 лв. ще бъдат реализирани в област Перник със средства от „Публични инвестиционни проекти” ЕАД. В края на март правителството одобри проектите с национално или местно значение, които ще се изграждат със средства на дружеството. На преговорите с МВФ беше постигнато съгласие 220 млн. лв. от капитала му да бъдат използвани през второто и третото тримесечие на 2005 г. за осъществяването на обекти с цел подобряване на инфраструктурата в страната.

С осигуреното от правителството финансиране в община Перник ще се реконструира шосето Дивотино-Перник и северния обходен път на областния център. В община Брезник ще се ремонтира трасето Долна Секира-Горна Секира.

Два проекта ще се реализират в община Радомир. Ще бъде изградена нова канализация на кв. “Върба” в града и главен колектор, нов външен водопровод ще бъде построен в с. Извор.

От “Публични инвестиционни проекти” ЕАД ще се финансира изграждането в цялата страна на над 300 публични инвестиционни проекта с национално или местно значение. Приоритет при определянето им имат инфраструктурните проекти с висока икономическа и социална значимост.


7 юни 2005 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Перник, проекти, публични инвестиции, финансиране, инфраструктура


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg