фирми продукти
представяме
работа
 
Румънската Mobexpert планира да отвори хипермаркет за мебели в България

Румънската Mobexpert планира да отвори хипермаркет за мебели в БългарияРумънската компания за продажба на мебели Mobexpert предвижда да открие хипермаркет за продажба на мебели в България, предаде агенция SeeNews. Инвестицията в България ще е част от изграждането на общо 5 хипермаркета, като първият от тях ще е готов до края на годината. Общата инвестиция на дружеството ще е около 33 млн. евро.

Според източници от дружеството, цитирани от агенцията, местата, където ще бъдат изградени магазините, вече са закупени от румънското дружество. Вложенията на Mobexpert ще бъдат финансирани както със собствени средства, така и с банкови заеми.

Компанията се надява разрастването й на българския пазар да увеличи износа й. За последните 12 месеца експортът на Mobexpert е намалял с 10 на сто, показват данни от дружеството.

Секторът е един от най-динамично развиващи се в страната в последната година. През 2004 г. производството на мебели се е увеличило с 20 процента, а износът на мебели за страни в ЕС е нараснал с 22 процента, показват данните от браншовата камара на българската мебелна промишленост. Делът на бранша в брутния вътрешен продукт вече е 4.5 на сто в края на миналата година, докато през 2001 г. е бил 1.5 на сто от БВП.


26 май 2005 - в. Дневник
Няма коментари


ключови думи
мебели, хипермаркет, мобексперт, инвестиция, мебелна промишленост


още от категорията офис мебели

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg